A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Зустріч вчителів української мови та літератури і вчителів біології у Поповецькій школі

Дата: 07.03.2019 09:20
Кількість переглядів: 248

«Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу» –  така тема засідання Підкамінського методичного кластеру вчителів української мови та літератури і вчителів біології, що 06 березня 2019 року відбулося на базі Поповецької ЗОШ І-ІІ ст.

Розпочав освітянський семінар директор вищеназваного ЗЗСО Василь Володимирович Олійник, підкресливши важливість оновлення освітнього процесу. Теоретичну частину кластеру провели методисти РМК Надія Дмитрівна Шушкевич та Людмила Володимирівна Заяць, які презентували педагогам теоретичні засади сучасного інтегрованого уроку, проаналізували його сильні та слабкі сторони, звернули увагу на психологічні особливості інтеграції, а також інноваційні прийоми формування інтересу до навчання.

Далі усі присутні відвідали інтегрований урок української мови  та біології у 6 класі «Узагальнення та систематизація вивченого з тем «Прикметник» і «Лікарські рослини», що мав підзаголовок «Чайна симфонія». Урок підготували і провели вчитель української мови і літератури Ольга Ярославівна Молінська та вчитель біології Галина Ярославівна Бойцун. Педагоги творчо підійшли до підготовки цього уроку і продемонстрували широкі можливості інтегрованого навчання, зокрема комплексну роботу із текстами, впровадження наскрізних змістових ліній: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Підприємливість та фінансова грамотність». Цікавими були традиційні та нетрадиційні форми роботи: сигнальний та словниковий  диктанти, вправа з ключем, загадки-жарти, руханка і навіть дегустація різних видів чаю.

На завершення семінару заступник директора Галина Богданівна Ломіковська провела міні-тренінг «Сучасний учитель», під час якого учасники ділились власними думками, порівнювали власне бачення із думками учнів.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора