A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Морально-духовне виховання та навчання як складова формування здоров’язбережувальних компетентностей

Дата: 16.11.2017 09:45
Кількість переглядів: 293

14 листопада 2017 року відбувся виїзний семінар у м. Львів вчителів основ здоров’я з проблеми: «Морально-духовне виховання та навчання як складова формування здоров’язбережувальних компетентностей».

В ході семінару методист РМК Шушкевич Надія Дмитрівна надала методичні рекомендації щодо формування соціальної компетентності через морально-духовне виховання та навчання. Нагірняк Олена Григорівна, учитель Наквашанської ЗОШ І-ІІІст., на базі якої відбувся семінар, провела міні-тренінг «Формування духовних цінностей в учнів на уроках основ здоров’я». Микитюк Ольга Михайлівна, учитель Наквашанської ЗОШ І-ІІІст. розповіла про методику формування психічного здоров’я школяра. Дідух Віталія Леонідіївна, учитель Гаївського НВК організувала дискусію про систему формування здоров’язбережувальних компетентностей на уроках основ здоров’я та в позакласній роботі з предмета.

Особливо корисною та продуктивною виявилася співпраця з викладачами  Українського Католицького Університету, зокрема, з отцем-духівником Назарієм Мисяковським та заступником керівника з рекрутингу Андрієм Фендиком.

 Отець Назарій Мисяковський розповів про історію створення Українського католицького університету та про центр Митрополита Андрея Шептицького. Акцент було зроблено на послання Митрополита до вчителів: «Навчіть дітей не лише того чого ви знаєте, а навчіть їх любити».

В ході семінару вчителі та викладачі УКУ окреслили шляхи формування  соціальної компетентності через морально-духовне виховання та навчання. Студентка Олена провела змістовну екскурсію університетом. На завершення учасники семінару відвідали церкву Святої Софії - Премудрості Божої, помолилися за здоров’я учнів. їхніх наставників, за мир в Україні.

Висновки семінару підвела керівник РМО  Ковба Ірина Олександрівна, яка сказала, що завданням вчителів основ здоров’я є не тільки навчити дітей берегти та зміцнювати здоров’я, а й виховувати розумного, свідомого патріота України.

А також всі учасники семінару долучилися до святкування 100-річчя Заньківчан. Відвідали Національний академічний український драматичний театр ім.М.Заньковецької, переглянули прем’єру вистави І.Рябокляча «Марія Заньковецька». Режисер О. Ріпко потрактував виставу як документальну повість і тому вона склалась з найважливіших подій життя. Вистава має велике виховне значення, вражає патріотизм як Марії Заньковецької так і М. Кропивницького, М. Садовського та інших героїв цього часу. Збагачені духовно, учасники семінару повернулися у рідне місто Броди.



« повернутися

Вхід для адміністратора