A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Булінг як психолого-педагогічна проблема та шляхи її вирішення

Дата: 21.02.2019 11:04
Кількість переглядів: 216

20 лютого 2019 року у Бродівській СЗОШ І-ІІІст. №2  районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів  «Булінг як психолого-педагогічна проблема та шляхи її вирішення»

відбувся за участі старшого інспектора з ювенальної превенції,  капітана поліції Каплич Оксани Богданівни, головного психолога відділу соціальної роботи Бродівського районного центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді Кирик Ольги Федорівни, капелана Збройних сил України Мельничука  Петра Івановича.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася заступник директора з виховної роботи даного навчального закладу Мартинець Ірина Володимирівна. Відкрила семінар методист районного методичного кабінету Сірко Лариса Василівна, яка висвітлюючи актуальність даної проблеми, зосередила увагу на Законі України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню) («Голос України» № 11 (7017) за 18.01. 2019 року). Про кримінальну відповідальність за вчинення насилля зробила логічний наголос  старший інспектор з ювенальної превенції капітан поліції Каплич О. Б. Капелан Мельничук П.І. ознайомив присутніх з моральними засадами булінгу. Кирик О.Ф., фахівець із соціальної роботи ЦСССДМ, розповіла про походження та виникнення булінгу. У рамках практичної частини психолог Фурлет Ольга Володимирівна та соціальний педагог Панчук Мирослава Мирославівна  провели ряд методик та корекційних вправ для профілактики цькування в школі: корекційні вправи «Казка про Скріпочку», «Два яблука»,  «Форум-театр», переглянули  та проаналізували мультфільмів ,  соціальних роликів з даної теми.

У ході обговорення піднятої теми використовували матеріали «Голосу України» (№31(7037)  за 15 02. 2019 року) «Стоп булінг проти вчителів!». Механізми захисту прав учителів пропонують прописати в окремому законі).



« повернутися

Вхід для адміністратора