A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Педагогічні ідеї В.Сухомлинського в НУШ

Дата: 04.03.2019 12:18
Кількість переглядів: 302

27 лютого 2019 року вчителі початкових класів Лешнівського освітнього кластеру зустрічалися у Пісківській ЗОШ І ст. Спостерігали, практикували та визначали як втілити педагогічні  ідеї В.Сухомлинського у Новій українській школі.

Марія Іванівна Музичка розповіла колегам як у початковій школі села Піски шкільне життя тісно переплетене із життям громади, як втілюється один принципів НУШ: партнерство батьків, вчителів та учнів. Оксана Петрівна Кутняк на уроці курсу «Я досліджую світ» у 1 класі вела бесіду з дітьми про людяність і добро на основі опрацьованого твору В.Сухомлинського «Горбатенька дівчинка», в рамках тематичного тижня «Мої улюблені книжки». Вчитель вдало застосувала методику розвитку критичного мислення різнорівневих запитань «Ромашка Блума», передбачення за ілюстраціями, «крісло автора», доцільно підібрано завдання для роботи в групі. Першокласникам цікаво навчатись у класній кімнаті, тут облаштовано навчальні осередки, створена класна бібліотека, а у коридорі  школи облаштовано куточок Bookcrossing «Цього тижня ми читаємо твори В.Сухомлинського».

Ідеї Нової української школи реалізуються вчителями школи не тільки у 1 класі, вони втілюються і у 2, 3 та 4 класах. У 4 класі на уроці літературного читання «Людина починається з добра» (вчитель Іванна Дмитрівна Кліпарчук) діти складали сенкан, працювали із кубиком Блума, з допомогою кругів Вена аналізували вивчені твори, і не тільки.

Практичне заняття для педагогів було не менш  змістовним та діяльнісним. Як формулювати різнорівневі  запитання, які прийоми необхідно використовувати, щоб навчити цьому дітей – дізнались вчителі, спільно працюючи в групах, під керівництвом методиста РМК Ірини Євгенівни Кирик.



« повернутися

Вхід для адміністратора