A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Засідання керівників шкільних музеїв в історико-краєзнавчому музеї  Лучківської  ЗОШ І-ІІ ст.

Дата: 26.09.2019 14:59
Кількість переглядів: 229

25 вересня 2019 року в історико-краєзнавчому музеї  Лучківської  ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання керівників шкільних музеїв. Заняття приурочене 125-річниці з дня народження поета-пісняра Романа Купчинського, дитячі роки якого пройшли у селі Кадлубищі.

Цікавими були повідомлення та історичні розвідки про пречисту любов до України Романа Купчинського, його  життя та творчість. З ними  виступили керівник шкільного музею Лучківської ЗОШ І-ІІст., вчитель історії Долинюк Наталія Ярославівна та бібліотекар Бродівського історико-краєзнавчого музею Ханакова Наталія Михайлівна.   Питання ролі шкільного краєзнавчого музею у формуванні професійної мобільності педагога в умовах реформування освіти стала наскрізною лінією  засідання  семінару-практикуму. Це і звіт роботи семінару – практикуму керівників шкільних музеїв за 2017 -2019 н.р. (Корчак Андрій Михайлович, його  керівник),  і підсумки участі шкільних музеїв Бродівського району у Всеукраїнському огляді музеїв при навчальних закладах (Сірко Лариса Василівна, методист РМК відділу освіти), і  плани на наступні навчальні роки.

Цікавими, розвиваючими та захоплюючими для присутніх були екскурсії: у шкільний музей (Гутник Вікторія та Жолнович Юлія , учениці 9 класу Лучківської ЗОШ І-ІІст., екскурсоводи історико-краєзнавчого музею), на гору Жбир,  відвідання місцевих церков (святого Євстахія у с. Лучківці та святого Миколая у с. Ясенів) та кладовищ. Провів екскурсію старший науковий працівник Бродівського історико-краєзнавчого музею, вчитель історії Бродівської гімназії імені Івана Труша, керівник семінару-практикуму керівників шкільних музеїв Корчак Андрій Михайлович.



« повернутися

Вхід для адміністратора