A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Територія учнівської молоді 2.0

Дата: 28.11.2019 15:25
Кількість переглядів: 255

«Почніть звідти, де ви зараз перебуваєте. Використовуйте те, що у вас є і робіть те, що можете» (Артут Еш).

Теоретично існує загальна згода щодо демократичних цінностей: «Усі люди народжуються вільними й рівними у своїй гідності і правах», «Дитині, здатній сформулювати свої власні погляди, забезпечується право вільно висловлювати ці погляди та право на свободу думки, совісті і релігії». Практично в кожній країні є своя викладена політика щодо цих питань. Але, якщо ми дійсно хочемо утверджувати демократичні цінності в суспільстві, то нам потрібно практикувати їх у нашій повсякденній роботі. Це важливо, адже справжнє прагнення до демократії в країні повинно бути очевидним і практикуватися з раннього віку дитини.

З метою створення творчого середовища для спілкування лідерів учнівського самоврядування, отримання нового досвіду організації роботи, підвищення рівня лідерської активності, забезпечення творчої взаємодії між лідерами шкіл Бродівського району 27 листопада 2019 року у приміщенні сесійної зали Бродівської районної ради відбувся Форум лідерів учнівського самоврядування «Територія учнівської молоді 2.0».

Завданнями  Форуму були: сприяння розвитку лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Бродівського району, спрямованого на формування активної життєвої позиції; пошук шляхів розв’язання суспільних проблем; привернення уваги органів районного самоврядування, громадськості, педагогічних колективів до нагальних питань учнівської громади; підтримка талановитих лідерів, сприяння їх самореалізації, стимулювання подальшої творчої діяльності, обмін досвідом.

У Форумі взяли участь лідери з 24-ох закладів освіти району та учасники Бродівського Міжшкільного Учнівського Парламенту. Модератором та ведучою Форуму була учасниця Парламенту, учениця Бродівської гімназії імені І.Труша Христина Волощак. Презентуючи свої учнівські самоврядування, кожен учасник акцентував на тому, наскільки важливим є проактивна життєва позиція учнів, небайдужість до суспільних ініціатив та реалізація власного потенціалу.

Також учасники Форуму мали змогу поспілкуватися з представниками органів місцевого самоврядування, а саме -  головою Бродівської районної ради Євгеном Шведом, депутатом Бродівської міської ради Іриною Олехою та наймолодшим депутатом  Бродівської районної ради Тарасом Шаповалом. Учням було цікаво – який шлях до депутатського крісла; чи проводяться серед депутатів тренінги з тімбілдінгу, командоутворення та досягнення консенсусу; чим різняться функціїї та повноваження депутатів у районній раді  та міській раді. Підсумком такого спілкування стала пропозиція та запрошення учнівських лідерів на засідання комісій та сесій даних органів місцевого самоврядування.

Програмою Форму також було передбачено заняття з елементами тренінгу проекту «Ідея змінює країну», яке провела представниця Львівської облдержадміністрації. Учні отримали нагоду заповнити анкету даного проєкту та описати свої ідеї.

Підсумували зустріч методист відділу освіти Бродівської РДА, координатор Бродівського Міжшкільного Учнівського Парламенту Мирослава Островська та президент Парламенту Еліза Рогоцька, які запросили учнів долучатися до ініціатив та проєктів Міжшкільного Парламенту.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора