A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Патріотичне виховання засобами музейної педагогіки

Дата: 22.03.2018 15:54
Кількість переглядів: 248

20 березня 2018 року відбувся виїзний семінар класних керівників Ясенівського освітнього округу з проблеми «Патріотичне виховання засобами музейної педагогіки».

Учасники семінару відвідали Музей визвольної боротьби України, де ознайомилися з усіма етапами боротьби за суверенність українських земель,  оглянули унікальні музейні експонати, які висвітлюють формування та бойовий шлях Легіону Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Української Повстанської Армії. Гнітюче враження  на педагогів справили матеріали, які розповідають про більшовицькі репресії на Західній Україні, масові вивезення галичан до Сибіру.

Про Ольгу Басараб, яка стала символом мужності, нескореності і жертовності українського народу, розповіли педагоги та учні Львівської правничої гімназії. Увазі учасників семінару було презентовано документальний фільм про зв'язкову Романа Шухевича Дарію Гусяк.

Кінцевою зупинкою виїзного семінару була тюрма на Лонцького – національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів. Освітяни були приголомшені  тюремними камерами, які обладнано в експозиційні  зали, почули історію створення будівлі та масових розстрілів  1941 року.

Від організатора семінару, Крутяк Оксани Миронівни, вчителя Голосковицького НВК, педагоги одержали  диски із сценаріями виховних заходів, годин, зустрічей  національно-патріотичного спрямування. Ці матеріали будуть корисними у роботі класних керівників.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора