A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Бінарні уроки у вивченні математики та фізики

Дата: 27.11.2017 15:58
Кількість переглядів: 353

22 листопада 2017 року в Орихівчицькому НВК проведено Підкамінське міжшкільне методичне об’єднання вчителів математики та фізики з проблеми «Компетентнісний підхід у викладанні на уроках математики та фізики».

Присутні вчителі поділилися досвідом роботи з даної методичної проблеми.

Учасники семінару відвідали бінарний урок з алгебри та фізики у 8 класі «Степінь з цілим показником. Стандартний вигляд числа», проведений Шатковською Ольгою Володимирівною, вчителем закладу. Під час обговорення уроку учасники засідання зазначили, що бінарний урок – це нетрадиційний вид уроку. Знання учнів формуються у комплексі, тоді як окреме вивчення предметів не дає цілісного уявлення, а лише фрагментарне. Форма проведення бінарного уроку захоплююча і нестандартна. Учні мали змогу познайомитися з французьким математиком Нікола Шюке, фламандським математиком Симоном Стевіним,  англійським фізиком Ісааком Ньютоном, французьким математиком і фізиком Рене Декатом та їхнім внеском в світову науку. Використання різних видів діяльності на уроці дає можливість учням підтримувати увагу на високому рівні, веде до осмислення і знаходження причинно-наслідкових зв'язків, до розвитку логіки, мислення, комунікативних здібностей.

Методист РМК Шелест Л.С. зазначила, що бінарні уроки сприяють активізації пізнавальної діяльності учнів, активному, емоційному сприйняттю ними нових знань, розвитку в них творчого та самостійного мислення



« повернутися

Вхід для адміністратора