A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Розвиток критичного мислення учнів в системі роботи вчителя - предметника

Дата: 25.10.2018 16:10
Кількість переглядів: 217

24 жовтня 2018 року в Боратинському НВК відбулося засідання Ясенівського МОК вчителів математики, фізики та інформатики з теми  «Розвиток критичного мислення учнів в системі роботи вчителя - предметника».

Вчитель математики та фізики Терещук Іванна Євгенівна поділилася досвідом роботи: коротко зупинилася на методичних кроках розвитку критичного мислення в учнів на уроках математики та фізики, представила напрацьовані дидактичні матеріали. 

Учасники методичного кластеру у практичній частині, на уроці математики в 7 класі «Множення одночлена на многочлен», мали змогу побачити способи розвитку критичного мислення учнів. Питання вчителя протягом уроку «Чи може…? Спонукало учнів до критичного мислення».

Учасники методичного заходу зупинилися на етапах критичного мислення: виклик, осмислення роздуми. Методист РМК Шелест Любов Степанівна зазначила про актуальність впровадження критичного мислення  в практику роботи вчителів математики, фізики та інформатики. Такий підхід є необхідним, оскільки дозволяє вирішити найгостріші проблеми, які виникають у наших учнів при опануванні значного обсягу теоретичних знань. А саме, учні відчувають суттєві утруднення в діяльності для вирішення конкретних життєвих завдань, виявляються безпорадними при визначенні життєвих планів, організації власної самоосвіти.

На завершення директора НВК Швалюк Ігор Євгенович, процитував великого педагога В.О.Сухомлинського «Математика – світоглядний предмет, який просягає всі науки, що вивчають і природу, і суспільне життя. Хто знає математику – той знає все».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора