A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Відображення ідей Василя Сухомлинського у Новій українській школі

Дата: 24.10.2018 16:32
Кількість переглядів: 231

24 жовтня 2018 року у Бродівській ЗОШ І ст. №1 за участі вихователів дошкільних навчальних закладів та вчителів початкових класів району проведено методичне об’єднання «Відображення ідей Василя Сухомлинського у Новій українській школі».

Учасники заходу мали змогу відвідати відкриті уроки у 1 класах з курсу «Я досліджую світ», які  майстерно провели Кметь О.М., Бурмай І.І., Базюта Н.Б.  Вчителі вдало інтегрували роботу над казкою В.Сухомлинського у зміст курсу «Я досліджую світ».

На перерві увагу вчителів та учнів школи займали інсценізації творів В.Сухомлинського, які підготували учнів 4-их класів під керівництвом педагогів: Котельницької Л.В., Мандзюк М.М., Горобйовської О.В., Миськів О.І.

Як на практиці втілюються постулати педагогіки В.Сухомлинського в Новій українській школі розповіла вчитель початкових класів Стефанів Н.С., а  вихователь групи продовженого дня 1 –х класів Волинець Л.І. поділилася досвідом використання виховного змісту казок у формуванні емоційного інтелекту шестирічок.

Цікавим та захоплюючим для учасників методичного заходу став квест «Ідеї В,Сухомлинського у роботі вихователя-дошкільника та вчителя-початківця НУШ», зорганізований заступником директора з навчально-виховної роботи Онищенко Н.М. та педагогом-організатором Опальчук С.В. Під час квесту, вчителі як безпосередні його учасники, рухаючись зупинками, власноруч створювали ілюстрації до творів В.Сухомлинського, читали та аналізували його твори, перевтілювались у героїв оповідань,  відповідали на тестові запитання та розшифровували зміст педагогічних порад великого педагога.

Завершився захід рефлексійною вправою «Ромашка запитань», яку провела директор школи М.М.Мандзюк. Освітяни у групах формулювали та відповідали на прості, уточнювальні,  пояснювальні, творчі, оцінювальні та практичні запитання щодо наступності дошкільної та початкової ланок освіти, паралелі ідей В.О. Сухомлинського та змін у Новій українській школі, вражень від почутого та побаченого.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора