A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Заняття працівників психологічної служби району  та асистентів вихователів дошкільних установ

Дата: 28.11.2019 16:35
Кількість переглядів: 250

28 листопада 2019 року в актовій залі відділу освіти Бродівської районної державної адміністрації  відбулося заняття працівників психологічної служби району  та асистентів вихователів дошкільних установ. Піднята проблема «Психологічний і соціально-педагогічний супровід процесу інклюзивного навчання учнів з особливими потребами»

розглядалася  з умов реформування освіти в Україні. Тему розкривали: Бакай Марія Володимирівна – практичний психолог Наквашанської  ЗОШ І-ІІІст. та Поповецької ЗОШ І-ІІст. («Роль шкільного психолога як члена команди супроводу інклюзивного процесу»), Мудрик Уляна Володимирівна -    соціальний педагог Пониковицької ЗОШ І-ІІІст. («Розвиток соціальності учня в умовах інклюзивної освіти як складова діяльності соціального педагога»), Безрукий Богдан Любомирович практичний психолог Пониковицької ЗОШ І-ІІІст.(«Корекційно-розвивальна робота як складова інклюзивного навчання»), Сірко Лариса Василівна - методист районного методичного кабінету («Інноваційні процеси в контексті реформування інклюзивної освіти»). 

Учасники семінару дуже активно обговорювали порушену проблему,  адже вона торкає  серця і душі  всіх учасників освітнього процесу. У виступах звучали факти світової практики минулого та сьогодення,  подавалися живі приклади роботи з дітьми, які мають  особливі потреби,  а також розглядалися особливості  їхніх сімейних відносин. Це і співвідношення рівня розумового розвитку дитини,  і вікової норми, і сформованої мотивації до навчання,  і найголовніше – відчуття потрібності   у житті.



« повернутися

Вхід для адміністратора