A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Круглий стіл «Територія учнівської молоді»

Дата: 25.01.2019 16:37
Кількість переглядів: 220

Свідомими громадянами не народжуються, ними стають. При цьому одним із найбільших викликів сучасної школи є створення демократичного середовища для навчання й виховання дітей на основі цінностей демократії та прав людини. Саме з такою метою Бродівський міжшкільний учнівський парламент організував та провів круглий стіл «Територія учнівської молоді» .

Робота учасників  круглого столу складалася зі знайомства учасників, презентації підсумків пректів Парламенту за 2018 рік (яку презентувала президент Бродівського міжшкільного учнівського парламенту Анастасія Левицька) та  дискусії «Партнерство у самоврядуванні». У дискусії, крім учнів, взяли участь представники органів місцевого самоврядування – М.Родін (керівник апарату Бродівської РДА), Р.Сподарик (заступник Бродівського міського голови), Р.Гром’як (керуючий справами  Бродівської районної ради), Н.Гудима (завідувач сектору молоді та спорту Бродівської РДА) та  І.Дудич, ОАндріїв, О.Скальська (педагоги ЗЗСО району). Учням розповіли про особливості повноважень та обов’язків  кожної з гілок влади, відповіли на запитання, які виникали у процесі дискусії.

Співпраця між місцевими органами влади, молоддю та їх організаціями є важливим кроком у побудові сильного та демократичного суспільства. Як показує досвід, побудова такої співпраці може бути доволі складним завданням, але існує чимало прикладів, коли різні сторони на місцевому рівні знаходять конструктивні способи для вдалої співпраці задля досягнення спільних цілей. Місцева влада також знаходиться найближче до молодих людей, таким чином, на ній лежить  відповідальність забезпечення доступу до активного громадянства та демократичної участі на місцевому рівні. Один із ключових моментів участі учнівської молоді полягає у тому, що молодіжні проекти організовуються для молоді, з молоддю та самою учнівською молоддю. Іноді це перша можливість для учня взяти участь у чомусь, що приносить користь не лише йому/їй, а значно ширшому колу людей чи громаді. Молодіжні проекти можуть бути дуже важливим кроком для молодих людей, адже саме за допомогою них можна реально відчути власну причетність.

Тому, учасники Бродівського міжшкільного учнівського парламенту подякували усім, хто протягом року допомагав, сприяв та надихав їх і запевнили, що далі – продовжуватимуть працювати та реалізовувати свої ідеї та задуми.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора