A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Формування національно-культурної ідентичності учнів засобами мистецтва

Дата: 05.11.2019 16:39
Кількість переглядів: 215

Прадавні традиції української культури нині не втрачають актуальності, наповнюючи мудрістю віків нас сьогоднішніх. Саме тому 31 жовтня 2019 року відбулося виїзне районне методичне об'єднання вчителів мистецтва з проблеми «Формування національно-культурної ідентичності учнів засобами мистецтва».

Педагоги району побували в Луцькому замку - найціннішій пам'ятці Волині.

Замок Любарта - один з найвидатніших і найкраще збережених в Україні замків. В  баштах старовинної оборонної фортеці освітяни відвідали не тільки експозиції арсеналу замку, але і музей дзвонів, до речі, єдиний в Україні.

На наступному етапі методичного об'єднання  вчителі з ХІV ст. поринули в ХХ-ХХІ ст., адже вони відвідали музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Даний заклад, в якому виставлено більше 800 об'єктів живопису, графіки, скульптури, інсталяції українських митців, сприяє розвитку та популяризації новітнього мистецтва.

На завершення семінару педагоги під керівництвом Буряк Марії Романівни, вчительки Станіславчицького НВК та організаторки виїзного методичного об'єднання, стали учасниками тренінгу «Методи та форми роботи з творами мистецтва. Контроль навчальних досягнень та оцінка ефективності сучасних засобів навчання», який відбувся у стінах   Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

З огляду на сучасні соціальні та політичні процеси в Україні, вчителі зобов'язані зосередити свої зусилля на формуванні культурної ідентичності молодого покоління. Інструментом для цього служить мистецтво. Тому варто кожному вчителеві поглиблювати свої знання та презентувати учням неповторний та самобутній колорит українського мистецтва.



« повернутися

Вхід для адміністратора