A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Міжпредметні зв’язки на уроках математики, фізики та інформатики

Дата: 09.12.2019 16:52
Кількість переглядів: 267

5 грудня 2019 р. на базі Голубицької ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання Підкамінського МОК вчителів математики, фізики та інформатики

з теми  «Міжпредметні зв’язки на уроках математики, фізики та інформатики, як засіб формування ключових компетентностей учнів основної школи».

Вчитель фізики Загоруйко Надія Миколаївна ділилася досвідом роботи, а саме: проаналізувала роль між предметних зв’язків на уроках математики, фізики та інформатики, як засобу формування ключових компетентностей учнів основної школи. 

А найефективнішою формою реалізації міжпредметних зв’язків при вивчені математики та фізики в школі є інтегровані уроки.

Учасники МОК отримали змогу побувати на такому уроці геометрії в  9 класі «Застосування векторів до розв’язування задач», який провели педагоги освітнього закладу: Хижа Ірина Ярославівна - вчитель математики, Загоруйко Надія Миколаївна -вчитель фізики та Лаврін Мар’яна Михайлівна - вчитель інформатики.

У практичній частині засідання учасниками, розробили алгоритм і схему застосування міжпредметних звязків на запропоновані їм теми.

Здійснення міжпредметних зв'язків на уроках допомагає формуванню в учнів цілісного уявлення про явища природи , взаємозв'язків між ними. То ж робить знання практично більш значимими і застосовними.

На завершення керівник МОК Табачук Катерина Степанівна, вчитель математики ОЗ «Підкамінська ЗОШ І-ІІІ ст.», зауважила ріст пізнавального інтересу учнів до предметів через міжпредметні зв'язки, адже  вони стимулюють бажання отримати нові знання, зміцнюють інтерес до предмету, розширюють зацікавленість.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора