A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Реформа системи шкільного харчування

Дата: 15.11.2021 10:55
Кількість переглядів: 168

12 листопада 2021 року начальник відділу освіти Бродівської міської ради Микола Сторожук взяв участь у четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування», що проходив у місті Львові на ''Арена Львів''.

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

У форумі взяли участь:

Олена Зеленська, Перша леді України;

Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України;

Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України;

Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів;

Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України;

Максим Козицький, голова Львівської ОДА;

Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»;

Едем Адаманов, директор ДУ «Професійні закупівлі»;

Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)».

Дискусійні панелі були присвячені темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

Під час форуму також відбулася презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Також відбулася дискусія зі спікерами у форматі запитань-відповідей.

У межах форуму проведено практичної панелі – демонстрації можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин в режимі реального часу кухарі на сучасному технологічному обладнанні приготували обід в асортименті з дев’яти страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

12 листопада учасниками форуму стали представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей.

У форумі взяли активну участь голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора