A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Мережа ліцеїв

Дата: 04.08.2022 10:47
Кількість переглядів: 87

На Львівщині затвердили прогнозовану мережу ліцеїв
Відповідне Розпорядження підписав сьогодні голова Львівської ОВА Максим Козицький.
Про це під час брифінгу розповів директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

"Сьогодні у нас знакова подія для усієї Львівщини – голова Львівської військової адміністрації підписав розпорядження про створення пропонованої мережі ліцеїв у Львівській області. Це означає, що рік праці департаменту освіти спільно з громадами щодо визначення тих закладів, які мають стати ліцеями, дав свій результат. Впровадження реформи відповідно до Закону "Про повну загальну середню освіту" має відбутись у 2027 році, але для того, щоб це не був стрес, потрібно здійснити плавний перехід і вже почати створення мережі ліцеїв ", – зазначив Олег Паска.
Є громади, де ліцеї вже створені, а є ті, в яких їх створюватимуть цього року або в наступні роки.
Загалом мережа складатиметься зі 100 ліцеїв, 14 з яких будуть ліцеями ІІІ рівня, що забезпечить профілізацію навчання, 15 ліцеїв ІІ-ІІІ рівня і 68 ліцеїв, що включатимуть початкову школу і розташовуватимуться переважно в сільській місцевості. При визначенні шкіл, яким нададуть статус ліцеїв, окрему увагу звертали на місце закладу у рейтингу за результатами ЗНО.
Планують також створити 3 ліцеї обласного рівня. Вже є наказ департаменту про набір учнів у 5-й клас у санаторні школи у Винниках та на Остроградських. Вони також матимуть свій профіль, оскільки кожен ліцей відповідно до вимог законодавства повинен мати свою спеціалізацію. Відповідно до обраного напрямку учні поглиблено вивчатимуть певні предметів. До 11-го (а згодом 12-го класу) ми отримаємо школярів, які поглиблено знатимуть обрані дисципліни і будуть більше підготовлені до навчання у закладах вищої освіти.
Реформа передбачає профілізацію освіти. У цьому напрямку важливо ще до 9 класу проводити активні профорієнтаційні заходи, щоб кожна дитина знайшла свій напрямок для подальшого визначення майбутньої професії. Саме тому вже з першого вересня цього року департамент ще більшу увагу приділятися організації профорієнтаційної роботи.
Такі зміни призведуть до профілізації шкільної освіти, покращать загальну якість освітніх послуг і нададуть дітям більші можливості для виявлення свого потенціалу.
Розпорядження Про затвердження прогнозованої мережі ліцеїв:
???? https://bit.ly/3cSBCzq
Прогнозована мережа ліцеїв Львівщини:
???? https://bit.ly/3SoMwNz


« повернутися

Вхід для адміністратора