A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Робоча нарада з керівниками відділів освіти ТГ

Дата: 13.10.2022 13:00
Кількість переглядів: 60

 

Відбулася робоча нарада з керівниками відділів освіти ТГ освітяни Львівщини готуються до непростої зими

Сьогодні відбулася робоча нарада керівництва департаменту освіти ЛОВА з керівниками відділів освіти ТГ області. Зважаючи на нещодавні удари про критичній інфраструктурі Львівщини, область готується до непростої зими.

«В такий час особливо важлива активна робота, дисципліна та самоорганізація», - зазначив директор департаменту Олег Паска.
Основними темами наради стали організація безпечних умов навчання, режим організації канікул, реєстрація дітей в заклади дошкільної освіти, налагодження роботи психологічної служби при закладах освіти Львівщини, завершення робіт по облаштуванню укриттів.
Зважаючи на пошкодження критичної інфраструктури області та ризики повторних ударів, департамент освіти рекомендує максимально продовжити навчання в теплий період року. Осінні канікули рекомендують приєднати до зимових. Остаточне рішення щодо графіку та формату навчання громади мають ухвалити до кінця тижня, вони враховуватимуть безпекову ситуацію.
«Вкотре наголошую на необхідності економити енергоносії. Кошти, які виділяються з бюджету на опалення, можна перенаправити на потреби наших захисників. Це ще один серйозний аргумент на користь приєднання осінніх канікул до зимових», - наголосив Олег Паска.
Також на нараді підняли питання електронної черги в заклади дошкільної освіти. Нагадаємо, що реєстрація в садочки традиційно розпочинається 1 жовтня. Цьогоріч в декількох закладах виникли проблеми через збій системи, ситуацію вже вирішують.
Значну увагу на нараді приділили налагодженню роботи психологічної служби в закладах освіти області. Директор департаменту розповів про досвід Ізраїлю, де психологічна служба пронизує усі ланки суспільства згори до низу.
Завідувач кафедри практичної психології ЛОІППО, кандидат психологічних наук Ігор Корнієнко підняв питання відсутності належного методичного супроводу психологічної служби, недооцінці ролі психолога в закладі освіти.
Відтак наступного тижня планується провести семінар із керівниками відділів освіти та шкіл області щодо налагодження роботи психологічної служби.
Також на нараді обговорили питання завершення облаштування укриттів та проведення інтернету в сховища, стан підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону.
Учасників наради поінформували про заплановані виїзні зустрічі щодо організації роботи з обдарованими учнями на базі закладів позашкілля області.


« повернутися

Вхід для адміністратора