A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Діти Станіславчицького округу

Дата: 19.12.2022 11:47
Кількість переглядів: 58

Діти Станіславчицького округу будуть їздити на новому "школярику", який допомогли купити польські партнери з Моґіно.

🇵🇱🤝Передати новий шкільний автобус у Станіславчицький заклад загальної середньої освіти I-II ст з дошкільним підрозділом імені Тимофія Бордуляка приїхав міський голова ґміни Моґільно Лешик Душинський Leszek Duszyński. Польська делегації подолала близько тисячі кілометрів, щоби підтримати Україну в час великої війни.

Висловлюючи сердечну вдячність побратимам із Польщі бродівський міський голова Анатолій Белей зауважив, що після передачі "школяриків" для потреб ЗСУ міська рада звернулася до всіх закордонних партнерів із проханням допомогти у придбанні автобусів для дітей. Відгукнулися давні друзі Бродів з Республіки Польща. Місто-партнер Моґіно надало 100 тис злотих на транспорт для учнів. Решту суми дофінансували з бюджету Бродівської міської ради (вартість "школярика" 2 млн 478 тис гривень).

Тепер новий освячений шкільний автобус українського виробництва зі символікою дружньої Польщі возитиме дітей кількох сіл віддаленого округу Бродівської громади. Вчителі говорять про необхідність транспорту не лише для забезпечення навчального процесу. "Школярик" також потрібен, щоб довозити дітей на олімпіади, конкурси, інші заходи та екскурсії.

"Це не просто шкільний автобус, - зауважує голова громади Анатолій Белей. Маємо дуже позитивний приклад міжнародної співпраці. Дружба з громадою Могільно, і зокрема з міським головою Лешиком Душинським, для нас є дуже цінною. Важко підібрати слова, які б засвідчили всю нашу вдячність польському народу, який пліч-о-пліч з українцями бореться за омріяний мир, європейські стандарти і людські цінності".


« повернутися

Вхід для адміністратора