A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Клас безпеки» у закладі освіти: що треба знати директору

Дата: 09.01.2023 09:19
Кількість переглядів: 52

Класи безпеки» – це простір, де учні навчаються правилам безпеки життєдіяльності у побуті, на вулиці та довкіллі.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 № 792-р внесені зміни до плану основних заходів цивільного захисту щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти на 2023 рік.

Передбачено посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, зокрема створення та функціонування у закладах освіти класів безпеки, що сприятиме формуванню в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги.

Створення та функціонування класів безпеки сприятиме систематичній підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

До роботи у класах безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) рекомендовано залучати педагогічних працівників, фахівців ДСНС, Нацполіції, медичних працівників, учасників бойових дій, фахівців з мінної безпеки тощо.

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 № 792-р «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік» https://bit.ly/3GBnAif

Електронний порадник «Абетка з безпеки школяра середньої школи» для закладів загальної середньої освіти https://bit.ly/3vAmjBK


« повернутися

Вхід для адміністратора