A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Дитсадки Бродівщини отримали набори для раннього розвитку та спортінвентар від ЮНІСЕФ.

Дата: 09.01.2023 09:26
Кількість переглядів: 52

Понад 1000 дітей, втікаючи від війни, знайшли затишок у Бродівській громаді. Це майже третина з числа всіх зареєстрованих вимушено переміщених осіб.

Громадяни, які прибули з територій, де ведуться активні бойові дії, проживають здебільшого в приватному секторі. Але це не знімає з нас завдання турбуватися та допомагати постраждалим. Звісно, особливої уваги потребують діти, про яких у книжках так і писатимуть - "діти війни".

Перше місце, де відбувається інтеграція діток у нашу громаду - це заклади освіти. Тож постало завдання забезпечити дитсадки і школи, де навчаються наймолодші переселенці, першочерговими засобами для розвитку. В цьому нам допоміг світовий лідер із захисту прав дітей UNICEF.

У співпраці з "ММК Броди" та міжнародним благодійним фондом "Українська фундація громадського здоров'я" за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) отримали набори для раннього розвитку дітей та спортивний інвентар.

Як розповідає керівник Бродівського центру соціальних служб Мар'ян Українець, всі набори від Дитячого фонду ООН передали в заклади освіти, де навчаються наймолодші ВПО.

"Дитяча психіка дуже чутлива та максимально вбирає інформацію. Щоб вберегти малечу, маємо створювати відчуття безпеки та захищеності. Хоча й родина тут відіграє першочергову роль, але формування комфортного для дитини середовища - завдання спільне. Дякуємо українським та міжнародним партнерам за допомогу в цьому напрямку", - М. Українець.


« повернутися

Вхід для адміністратора