A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Північне Поділля

Дата: 16.02.2023 12:49
Кількість переглядів: 55

13 лютого працівники Національного природного парку "Північне Поділля" завітали до школярів 2 класу Бродівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №3 із пізнавальним заходом,що дозволив поринути у світ птахів.

📚На заході піднімались питання:

-які птахи у нас зимують?

-чим можна допомогти птахам у зимову пору року?

-що таке бьордвочинг?

📚Птахів, які залишаються зимувати у нас, бо можуть найти собі поживу, називають зимуючими або осілими. До зимуючих належать горобці, сороки, ворони, сичі, дятли, синиці...

📚Важко доводиться птахам узимку.❄️🏔️ Адже страшнішим за люті морози для них є голод. Птахів можна підгодовувати різноманітним насінням та горіхами, але важливо, щоб воно було сире, тобто не солене та не смажене. Також можна використовувати зерно: пшеницю, овес, ячмінь, жито.. але лише у сирому виді, варені каші не варто класти у годівниці. Також у годівнички не можна класти хліб.

📚Бьордвочинг🔭🦅або птахоспостереження, завойовує дедалі більшу аудиторію в усьому світі. Таке незвичне хобі прийшло до нас із Заходу і поєднує у собі любов до природи, науки, а особливо — до птахів.

Завданням бьордвочера є визначення виду птаха, реєстрація його кількості та навіть інколи особливих характеристик. Проводячи багато часу на природі у пошуках птахів, бьордвочерам доводиться долати великі відстані, а інколи годинами чекати на появу особливого пернатого. Ця робота вимагає завзяття та великої витримки. Але такий спосіб життя покращує не лише здоров’я, а й духовну складову особистості, що впливає на появу екологічної культури.

📚Малеча із великим задоволенням виготовляли смаколики🥨 із різноманітних круп,щоб допомогти пережити птахам зиму.Готові годівнички розвісили у шкільному саду на деревах 🌳🌲🕊️

💙💛Людина створена для щастя, як птах для польоту💙💛


« повернутися

Вхід для адміністратора