A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Люби природу не як символ душі своєї , Люби природу не для себе, люби для неї!

Дата: 06.04.2023 12:15
Кількість переглядів: 66

« Люби природу не як символ душі своєї , Люби природу не для себе, люби для неї!» М. Рильський

У Бродівському ОЗЗСО І-ІІІ ст./4

з 27.03.2023 по 31.03.2023 з метою зацікавлення учнів, підвищення рівня їх навчальних досягнень, привернення уваги до екологічних проблем та пошуку можливих шляхів їх вирішення проведено предметний тиждень з екології.

Учням було запропоновано багато різноманітних заходів, виставок, вікторин, кросвордів, відеороликів, конкурсів, де вони мали можливості творчо реалізувати свої здібності, дізнатися більше про навколишній світ і науку екологію в цілому.

Інформаційний день — було оголошено план роботи, а також зроблена інсталяція на тему: «Як поводитися в природі» та «Екологічне маркування».

Учні 11-А та 11-Б класів, вчитель Малік Л.К., підготували презентації на теми: «Екологічні проблеми світу» «Забруднення атмосфери, літосфери, гідросфери та шляхи подолання екологічних проблем».

З учнями 9-А класу,вчитель Ковба І.О., провела відеолекторій з переглядом фільму «Екологічна безпека».

Діти 5,6-х класів з захопленням розв’язували кросворди, ребуси, відповідали на питання вікторини, присвячені розділу “Екологічна безпека”. Також переглянули відеоролики “Бережи природу! Не сміти!” з метою ознайомлення з правилами поведінки під час відпочинку на природі та необхідності дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Вчитель образотворчого мистецтва, Твердохліб Н.П.,оголосила та розпочала проведення конкурсу малюнків “Збережемо Землю” з метою виховання екологічного мислення і особистої відповідальності до збереження навколишнього середовища, а також розвитку творчих здібностей учнів.

У 7-А класі проведено урок-вікторина на тему: “Форми поведінки тварин”, мета якого сформувати знання про біологічні основи формування поведінки тварин у природі, впровадження таких компетентностей, як інформаційна, екологічна грамотність і здорове життя. Діти працювали активно і креативно.

В рамках тижня екології разом з нашими наставниками по гуртковій роботі учнівського лісівництва Бродівське лісове господарство ДП "Ліси України" посадили алею молодих туй. Озеленити пришкільну територію. Також, з учнями 10-го класу та вчителем мистецтва Олійник А.Т., інтенсивно готуємося до представлення нашої команди "Паросток" на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівських лісництво.

Проведена робота протягом тижня була змістовною, творчою, корисною, цікавою, спрямованою на виховання культури поведінки в природі, усвідомлення необхідності вироблення навичок з безпечного поводження з природою та усвідомлення свого значення для збереження природного середовища і довкілля. Діти та вчителі від плідної співпраці отримали емоційне задоволення і разом дійшли висновку: Природа! Вона вічно створює нові образи: те, що є, - того не було; що було, - вже більше не повториться... Й.В. Гете



« повернутися

Вхід для адміністратора