A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Проєкт "Чисті руки"

Дата: 08.05.2023 11:53
Кількість переглядів: 71

5 травня 2023 року в Україні та світі відзначають Всесвітній день гігієни рук. П'ятий день п'ятого місяця символізує 5 пальців на кожній руці людини

У Всесвітній день гігієни рук, з метою підтримки наочності і стійкості програм із гігієни рук в Суховільський ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Галини Столяр завітали фахівці Бродівського відділу ДУ "Львівський ОЦКПХ МОЗ": завідувач Шевчук В.П., помічник лікаря - епідеміолога Юхимчук Ю.М. фахівець з дослідження лабораторних факторів навколишнього середовища Черничко О.Є. Спеціалісти ознайомили школярів з гігієною рук, навчили правильно використовувати антисептики, провели експеримент з використанням приладу UV-BOX для перевірки чистоти рук кожної дитини. Зустріч була цікавою і повчальною.

На наших руках живе величезна кількість мікроорганізмів, деякі з них дуже небезпечні. Навіть малі подряпини чи рани можуть спричинити вірусні, бактеріальні, грибкові захворювання та кишкові інфекції, гельмінтози тощо.

Найбруднішими предметами нашого повсякденного життя є:

мобільні та стаціонарні телефони,

письмові столи,

клавіатура та мишка комп’ютера,

кнопки ліфта,

вимикачі світла,

дверні ручки та усі поруччя.

Цього року закликом до усіх медичних працівників від Всесвітньої організації охорони здоровʼя є “Прискорюємо дії разом! Рятуй життя — мий руки!”

Гігієна рук щороку рятує мільйони життів, якщо проводити її правильно та в потрібний момент під час надання медичної допомоги та є проявом поваги до тих, кому вона надається.

Медичні працівники дбають про чистоту рук по-особливому, адже це їхня робоча рутина. Оскільки руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів, гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань серед лікарів та пацієнтів. На цьому й зупинимось докладно.



« повернутися

Вхід для адміністратора