A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

ВЕЛОМАНДРІВКА ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Дата: 02.06.2023 11:08
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

ВЕЛОМАНДРІВКА ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

До Дня захисту дітей, який ми відзначаємо 1 червня, працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» провели краєзнавчо-рекреаційну веломандрівку для школярів 6-Б класу Бродівської середньої школи №3.

Розпочалася велоподорож зі шкільного подвір’я. Далі велошлях пролягав польовими, лісовими та сільськими дорогами західних околиць міста Броди, зокрема через села Смільне, Сидинівка, Мідне та Лагодів.

Під час веломандрівки школярі мали нагоду споглядати найвище в околицях Бродів дерево – тополю білу, висота якої, за нещодавніми вимірами, складала 41 м. Також багато цікавого дітвора дізналася про історію сакральних споруд, що траплялися на веломаршруті, слухали про архітектурні особливості старовинної будівлі австрійського періоду, в якій сьогодні розташовується офіс Лагодівського лісництва. А ще юні вело мандрівники оглянули військово-фортифікаційні споруди періоду Першої світової війни – бліндажі австро-угорського війська у селі Сидинівка, побували в так званому шутровому кар’єрі, де мали нагоду почути багато цікавого про геологічні особливості у розташуванні цього об’єкту від працівників відділу рекреації НПП «Північне Поділля» й, попорпавшись у піску, знайти вцілілі крейдові черепашки періоду палеоісторичного Сарматського моря.

У селі Лагодів школярі-веломандрівники побували біля могили воїнів УПА, дізналися імена й прізвища тих, хто в ній покоїться, і за що вони боролися і коли полягли.

В обідню пору юні веломандрівники та їхні наставники завершили свою мандрівку на тому ж шкільному подвір’ї, з якого й розпочинали свій велотур.



« повернутися

Вхід для адміністратора