A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Побували у Львівському Музеї науки

Дата: 07.08.2023 11:21
Кількість переглядів: 48

04 серпня 2023р. учні Станіславчицького ЗЗСО І-ІІ ступенів побували у Львівському Музеї науки. Цей музей не схожий на своїх побратимів у звичному розумінні – огляд експозицій у тихих залах. Величезний хол на другому поверсі розбитий на тематичні зони, які можна порівняти з лабораторіями з вивчення природних явищ і властивостей повітря, води, електрики, акустики, швидкості, оптики.

Діти не тільки розглядали обладнання та прилади, а стали учасниками наукових експериментів та дослідниками фізичних законів. Прекрасно оформлені мультимедійні борди, стенди та механізми, закони гідравліки наочно вивчаються в прозорих резервуарах, де можна потопити корабель, створити вир і невеликий шторм. Спеціальна установка демонструє виникнення руйнівного торнадо у вигляді стовпа, коли поєднуються теплі та холодні повітряні маси під дією бокового вітру.Оптичні ілюзії захоплюють та дивують, а досліди зі спектральним розкладанням світла доступні навіть незнайомим з оптикою. Робот вміє танцювати, співати, виконувати різні завдання, відповідати на запитання і посміхатися, заливаючись рум’янцем. У Музеї науки не лише розкривають секрети природи, а й намагаються розкрити у людях почуття гуманності, пропонуючи проїхати в інвалідному візку на майданчику з перешкодами. Вода – головне багатство Землі. Як її добути, зберегти та очистити? Відповіді на мультимедійному стенді. Приладів та агрегатів така кількість, що за одне відвідування все осягнути не встигнути. У відновленому трамвайному вагоні уявляєш себе водієм трамвая, натискаючи на кнопки та педалі, відчути силу урагану та багато іншого дозволено в Музеї науки. Діти отримали не лише візуальну картинку, а й взаємодію з експозиціями. Музей цікавий різновіковій аудиторії – діти подорослішають, а ми дорослі пригадали шкільні роки. На першому поверсі відвідувачам пропонуються сувеніри, є кафе, ігрова зона. Побували і у Бізнес – Інноваційному центрі Tech StartUp School, де ознайомилися з законами фізики.

Всього не перелічити. Дякуємо відділу освіти за організовану поїздку, спонсорам, дякуємо водію шкільного автобуса Володимиру Петренку за безпечну дорогу, дякуємо батькам за вихованих дітей. Враження неймовірні!!!



« повернутися

Вхід для адміністратора