A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Освіта в умовах сьогодення: фокус на якість

Дата: 10.11.2023 10:28
Кількість переглядів: 82

Освіта в умовах сьогодення: фокус на якість»: коворкінг, який об’єднав керівників органів управління освітою, керівники закладів загальної середньої освіти Львівщини, аби обговорити процедури забезпечення якості освіти та інструменти, які сприяють підвищенню якості освіти та освітньої діяльності.

До заходу долучився Іван Юрійчук, заступник Голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, відзначивши, що розвиток якісної освіти в Україні – крок до інтеграції в європейський освітній простір.

«Якість освіти забезпечується створенням дієвої цілісної системи закладів освіти, формуванням професійних керівників, розвитком педагогічного потенціалу, ефективним управлінням освітою в громаді.

Щоб реалізувати визначені законодавством повноваження, потрібно завжди пам’ятати про дитину, її потреби та інтереси. Надання якісних освітніх послуг має бути орієнтиром у діяльності та прийнятті виважених управлінських рішень», - зазначила Валентина Загрева, начальниця управління Служби.

Сфокусовано увагу на:

☑ ключових завданнях забезпечення якості освіти в умовах сьогодення;

☑ важливості врахування результатів моніторингових досліджень, що здійснювалися Державною службою якості освіти України, задля подолання освітніх втрат;

☑ використання інформаційно-аналітичної системи EvaluEd для здійснення самооцінювання освітніх та управлінських процесів закладу освіти;

☑ сертифікації педагогічних працівників як інструменту розвитку та підвищення педагогічної майстерності;

☑ результатах аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти, проведених у Львівській області тощо.

Під час панельної дискусії обговорено аспекти забезпечення якості освіти, відзначено важливість злагодженої командної роботи, ефективного освітнього менеджменту, а також необхідності підтримки учителів задля успіху здобувачів освіти та системи якісної освіти в цілому.

Вдячні за синергію спікерам панельної дискусії #АндрійЗакалюк НаталіяАнтоненко #ІринаКизима #ЛесяБуцяк #ЛесяКішко та понад 300 учасникам коворкінгу.

Захід організовано у межах Тижня якості освіти.

#UAразом #ТижденьЯкостіОсвіти



« повернутися

Вхід для адміністратора