A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Засідання вчителів математики, фізики та інформатики Лешнівського МОК

Дата: 06.03.2019 17:04
Кількість переглядів: 226

28 лютого 2019 року в Комарівській ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання Лешнівського МОК вчителів математики, фізики та інформатики з теми «Формування критичного мислення школярів через сучасні інтерактивні технології».

Вчитель математики Сич Надія Олександрівна поділилася досвідом роботи, а саме: проаналізувала роль критичного мислення школярів на уроках математики, фізики та інформатики, як засобу формування освітньої мотивації, розвитку здатності до самостійної аналітичної та оцінювальної роботи з інформацією будь-якої складності учнів основної школи. 

Учасники МОК отримали змогу побувати на уроці фізики в 8 класі «Електрична напруга», на якому використовувалися основні прийоми і методи для розвитку критичного мислення, який провела вчитель фізики Комарівської ЗОШ І-ІІ ст. Рудніцка Ірина Іванівна.

 Учасники МОК взяли участь в практичній частині де опрацювали прийоми критичного мислення «Кластер», «Кубик «Блума», «Плакат думок».

Методист РМК Шелест Любов Степанівна зазначила актуальність впровадження критичного мислення  в практику роботи вчителів математики, фізики та інформатики.

Розвиток критичного мислення вчителем можливий за виконання таких умов: прийняття різних ідей і думок; підтримки активності учнів у процесі навчання; підтримка впевненості учнів у тому, що їх розуміють, віра в кожного учня.

Саме тому першочерговим завданням вчителя має стати розуміння розвитку критичного мислення учнів і реалізація його у власній професійній діяльності.



« повернутися

Вхід для адміністратора