A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Формування соціальної  та громадянської компетентностей, культурної  самосвідомості в освітньому процесі

Дата: 07.02.2018 17:04
Кількість переглядів: 274

6 лютого 2018 року відбувся виїзний семінар у м. Тернопіль з проблеми «Формування соціальної  та громадянської компетентностей, культурної  самосвідомості в освітньому процесі» учителів географії  та трудового навчання.

Педагоги Підкамінського освітнього округу відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, з яким уже другий рік поспіль  тривають партнерські стосунки в галузі освіти. Учасники заходу обмінялись досвідом роботи, розробили спільний план дій на перспективу. Директор ТОЦЕНТУМ, заслужений працівник освіти України І.І. Герц, а також працівники даного закладу Н. В.Сворінь  і Н.Р. Шкрум'як провели екскурсію зимовим садом, де налічується понад  200 видів рослин, які не характерні для наших широт. Відчуття щирого захоплення викликали в усіх присутніх солом'яні дідухи, виготовлені народним майстром України Я. В. Осадцою. Оглянули також традиційну виставку букетів, вінків, ялинок, а також плетених з соломи «павуків», які в народі вважаються оберегами дому та символами Всесвіту.

Побували освітяни в Тернопільському краєзнавчому музеї, де розміщені археологічні артефакти, предмети зброї, цінна колекція ікон XVII — поч. XIX ст., стародруки, зразки українського національного вбрання з різних регіонів Тернопільщини, художні полотна Якова ГніздовськогоМихайла Мороза та інших художників, документальні і фотоматеріали з національної історії та національно-визвольних змагань.

Полюбувалися вчителі і найбільшою різдвяною шопкою в Україні, яка розміщена в церкві святого апостола Павла.

Кожен учасник семінару, крім святого настрою, хороших позитивних вражень, отримав від організаторів, педагогів Поповецької ЗОШ І-ІІ ст., корисні у роботі методичні матеріали.



« повернутися

Вхід для адміністратора