A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Писанковий розмай

Дата: 30.03.2018 17:04
Кількість переглядів: 285

Незабаром ми будемо святкувати найбільше християнське свято – Великдень. А яке ж свято без писанки? Готуючись до свята Пасхи, вчителі образотворчого мистецтва та трудового навчання зібралися 28 березня 2018 року в Паликоровівському НВК, щоб власноруч створити писанку – символ сонця, відродження, життя та безсмертя, любові та краси, добра та радості.

Своїми секретами писанкарства з педагогами поділилася вихователь Паликоровівського НВК Яремчук Оксана Михайлівна, яка понад 20 років розписує писанки. Почуття захоплення в освітян викликала карта України, де кожен регіон  був представлений характерними йому писанками. Про історію писанки, мотиви та елементи розпису, про звичаї та традиції писанкарства учасники майстер-класу дізналися від методиста РМК Дутчак Ірини Йосипівни. Протягом двох годин клопіткої праці на писанках вчителів з'являлися геометричні та рослинні орнаменти, кожен елемент яких мав своє сакральне значення.

В цей передсвятковий час кожен учасник  майстер-класу  отримав не лише масу позитивних емоцій, а й створив власний унікальний витвір мистецтва.



« повернутися

Вхід для адміністратора