A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Майстер–клас вчителя математики Бродівської гімназії Галини Янчук

Дата: 29.01.2020 17:08
Кількість переглядів: 296

29 січня 2020 року відбулося районне методичне об’єднання вчителів математики у Бродівській гімназії ім. І.Труша. Учасники методичного заходу мали змогу відвідати майстер–клас вчителя математики Бродівської гімназії Янчук Галини Ярославівни.

Педагог поділилася досвідом роботи щодо реалізації дослідницького методу навчання у курсі вивчення математики профільної школи. Галина Ярославівна коротко зупинилася на методичних прийомах та кроках учнівського дослідження із  творчим застосуванням уже здобутих знань. Зазначила теми та етапи уроків, на яких проводить дослідження, зокрема: «Діаграми», «Додатні та від’ємні числа», «Ознаки рівності трикутників», «Рівнобедрений трикутник», «Сума кутів трикутника», тощо.

Практичну реалізацію дослідницького методу навчання учасники РМО змогли побачити на уроці алгебри «Використання функціонального методу при розв’язуванні нерівностей» в 11 класі.

В практичній частині семінару, на інтерактивному занятті, вчителі досліджували дві технології навчання: традиційне навчання та електронне навчання, їхні плюси і мінуси. Підсумком інтерактивного заняття було використання змішаного навчання, яке на сьогоднішньому етапі навчання варто використовувати. Змішане навчання дозволяє вивільнити час на уроці для розв’язування задач, логічного, дослідницького та прикладного спрямування, на формування компетентностей, роботи в парах та групах.

Методист райметодкабінету Шелест Любов Степанівна відзначила важливість реалізації дослідницького методу навчання на уроках математики.



« повернутися

Вхід для адміністратора