A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Формування національної свідомості під час навчально-виховного процесу засобами краєзнавчої роботи

Дата: 02.02.2018 17:12
Кількість переглядів: 280

01 лютого 2018 року відбувся виїзний семінар учителів української мови і літератури Бродівського ОО №2 з проблеми «Формування національної свідомості під час навчально-виховного процесу засобами краєзнавчої роботи» ....

за маршрутом м. Броди – м. Тернопіль –– м. Броди. Спочатку педагоги відвідали Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Про особливості роботи ТОЦЕНТУМу, цікаві нові проекти розповів, закликавши до співпраці, директор закладу, заслужений працівник освіти України І.І.Герц. Філологи також мали можливість насолодитись тропічною зеленню зимового саду та зануритись у світ різдвяних традицій українців, переглянувши виставку дідухів та павуків, про особливості створення яких розповів Я.В. Осадца – керівник гуртка центру, народний майстер України. Далі освітяни Бродівщини побували у церкві Святого Апостола Петра, в якій споруджено найбільшу в Україні Різдвяну шопку: її розміри вже декілька років поспіль незмінні – 30 м висоти та майже 40 метрів ширини. У цьому році шопка поповнилась новими елементами та фігурами, що рухаються. З’явився, зокрема, Ноїв ковчег, пекар, коваль. Прихожани храму і прочани можуть милуватися цілим селищем на пагорбах, різними фігурами людей та птахів, прихилити коліна перед новонародженим Ісусиком.

          Далі вчителі завітали у  культурно-освітній, науково-інформаційний, методичний, краєзнавчий та дозвіллєвий центр Тернополя та області – Тернопільську обласну бібліотеку для молоді. Тут директор бібліотеки Л.С.Гук провела освітян залами читальні, розповівши про цікаві проекти: волонтерство, буккросинг, інтернет-центр, мультимедійну кімнату для дітей та молодих батьків «Smart kid», проект для майбутніх лідерів «Вікно в Америку», інформаційно-комп’ютерний центр для людей з вадами зору тощо. Також у бібліотеці відбулася зустріч з молодою сучасною письменницею, авторкою бестселеру «Теплі історії до кави» – Надійкою Гербіш. Філологи були зачаровані талановитою авторкою, її розповідями про себе, творчість, подорожі. По завершенні зустрічі охочі мали можливість придбати книги Надійки Гербіш з автографом авторки, зробити спільні світлини. Усі учасники семінару отримали матеріали з питання «Формування національної свідомості під час навчально-виховного процесу засобами краєзнавчої роботи», підготовлені Г.П. Войтович та Н.В. Ксьондзик, вчителями Гаївського НВК.



« повернутися

Вхід для адміністратора