A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Компетентнісний підхід викладання на уроках фізики в загальноосвітній школі

Дата: 16.05.2018 17:12
Кількість переглядів: 267

16 травня 2018 року в Гаї-Дітковецькому НВК відбулося Підкамінське ММО вчителів фізики з теми  «Компетентнісний підхід викладання на уроках фізики в загальноосвітній школі».

Заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель фізики Вихрист Галина Василівна поділилася досвідом роботи: коротко зупинилася на методичних кроках розвитку ключових компетентностей у навчальної діяльності на уроках фізики, представила дидактичні матеріали. 

Учасники ММО, у практичній частині, на уроці фізики в 9 класі «Фундаментальні  взаємодії в природі. Межі застосування фізичних законів і теорій. Фундаментальний характер законів збереження» мали змогу побачити шляхи розвитку ключових компетентностей.

Методист РМК Шелест Любов Степанівна зазначила актуальність впровадження компетентнісного підходу в практику роботи вчителів фізики. Такий підхід є необхідним, оскільки дозволяє вирішити найгостріші проблеми які виникають у наших учнів при опануванні значного обсягу теоретичних знань. А саме, учні відчувають суттєві утруднення в діяльності для вирішення конкретних життєвих завдань, виявляються безпорадними при визначенні життєвих планів, організації власної самоосвіти.

Саме тому першочерговим завданням вчителя має стати розуміння компетентнісного підходу і реалізація його у власній професійній діяльності.



« повернутися

Вхід для адміністратора