A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Участь вчителів хімії Бродівщини у V науково-методичній конференції «Сучасні тенденції навчання хімії»

Дата: 03.04.2019 17:17
Кількість переглядів: 242

Близько 150 учасників з понад ста навчальних закладів загальної середньої, професійної та вищої освіти України 29 березня 2019 року взяли участь у V науково-методичній конференції «Сучасні тенденції навчання хімії», яку вже п’ятий рік поспіль проводить кафедра неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка.

Розпочала роботу конференції Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка акцентувала увагу на важливості вивчення природничих дисциплін: «Ціннісну платформу, логічні зв’язки та уявлення про світ дають саме природничі науки. При переході до Нової української школи найголовнішим завданням вчителів природничих наук, в тому числі і хімії, є зберегти мотивацію дитини до вивчення цих наук».

Ректор Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник відзначив провідну роль природничих наук у формуванні світогляду молоді і запевнив, що Університет завжди відкритий та органічно націлений на співпрацю зі школами.

Представником Бродівського району на конференції була Флорянська Ганна Григорівна, вчитель хімії Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка підготувала доповідь «Метод проектів як необхідна умова формування життєвих та предметних компетентностей учнів при вивченні хімії».

 

Учасники обговорили питання навчання хімії у закладах середньої та професійної освіти, методичної підготовки хіміків у закладах вищої освіти, проблеми мотивації та формування стійкого інтересу до вивчення цієї науки, науково-дослідницьку та методичну складову діяльності вчителя і викладача, ознайомилися з інноваціями в хімічній освіті, пріоритетними напрямами наукових досліджень у галузі хімії та впровадження їхніх результатів у фахову підготовку вчителів.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора