A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

День працівника освіти у форматі мандрівки

Дата: 03.10.2018 17:37
Кількість переглядів: 403

Уже доброю традицією для педагогів Бродівщини стало відзначення Дня працівника освіти у форматі мандрівки. Цьогоріч 28-29 вересня директори, заступники, голови профспілкових комітетів ЗЗСО району,  за підтримки Бродівської районної організації профспілки працівників освіти, відвідали історичний центр Поділля: Хотин, Кам'янець-Подільський, Бакоту.

Першою архітектурною перлиною, яку оглянули освітяни, стала Хотинська фортеця, заснована ще на початку 11 ст. київським князем Володимиром Великим. Кого тільки не захищали її кремезні, масивні стіни у різні часи: і воїнів Галицько-Волинського князівства, і турків, і поляків.

Кам’янець-Подільський, який  посідає третє місце в Україні після Львова і Києва за кількістю історичних пам’яток, зачарував мандрівників середньовічним замком з баштами, Францисканським костелом, католицьким собором Петра і Павла, турецьким мінаретом із золотою Мадонною, міською ратушею. У цьому місті поєдналися національні, культурні традиції всіх народів, які завжди  спільно проживали та проживають у мирі та спокої, незважаючи на  приналежність до різних національностей і релігійних конфесій.

Побували вчителі і в містичному місці-мареві Бакота, українській Атлантиді, де пізнали трагічну історію цього краю, помилувалися краєвидами водосховища, напилися цілющої води з природних джерел, склали щиру молитву до Бога у найдавнішому на придністровських землях монастирі.

Втомлені, але щасливі, переповнені новими враженнями та емоціями, повернулися педагоги на любу Бродівщину. Маємо надію, що цим  туристичним  маршрутом ще не раз помандрують учителі разом із своїми вихованцями.



« повернутися

Вхід для адміністратора