A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Як говорить європейська статистика, вчасно і правильно надана домедична допомога збільшує шанси на порятунок

Дата: 11.12.2023 16:30
Кількість переглядів: 54

5 та 8 рудня відбулось дві сесії для 10-11 класів по першій домедичній допомозі від надзвичайно крутих інструкторів із Мальтійська служба допомоги які спеціально прибули із міста Львів.

Це був надзвичайно інтерактивний і максимально практичний воркшоп із манекенами, дефібриляторами, турнікетами і іншим обладнанням та постійною взаємодією із інструкторами.

Під час практичних занять учні мали можливість відпрацювати набуті навички на спеціальних манекенах та тренувальному обладнанні. Зокрема, відпрацювали застосування дефібрилятора, спробували накладати тренувальні турнікети та робити тиснучі пов’язки. Завдяки спеціальному тренувальному пристрою, учні навіть змогли попрактикуватись надавати допомогу при удавленні. Кожен учасник отримав засоби індивідуального захисту (рукавички та клапан для дихання рот-в-рот), що забезпечило реальне відпрацювання екстренних навичок порятунку.

Як говорить європейська статистика, вчасно і правильно надана домедична допомога збільшує шанси на порятунок більше ніж на 60%.

В Європі це є обов'зяок кожного пройти такі курси та мати відповідний сертифікат, при тому вони це роблять за власні гроші і в свій особистий час. Нажаль, в Україні лише 2% громадян вміють надавати домедичну допомогу.

Тому через відсутність таких знань дуже багато людей гине не дочекавшись швидкої.

Саме тому, ми вирішили реалізувати таку ініціативу щоб учні 10-11 класів були готові правильно надати допомогу і врятувати комусь життя.

Програма воркшопу включала такі теми:

- Безпека на місці події та екстрений виклик.

- Серцево-легенева реанімація постраждалого

- Автоматичний зовнішній дефібрилятор

- Стабільне бокове положення: практичне заняття.

- Стороннє тіло в дихальних шляхах.

- Невідкладні стани: інфаркт, інсульт, судоми, зомління, епілептичний напад.

- Кровотечі

- Переломи, вивихи, безпечне транспортування постраждалого.

Всі хто успішно пройшов курс отримав іменний сертифікат від Мальтійська служба допомоги. Дуже дякуємо всім хто взяв участь, та надіємось всім сподобалось і було цікаво.

Зазначимо, Мальтійська служба допомоги проводить кваліфіковані курси з першої домедичної допомоги згідно із основними положеннями Європейської ради реанімації. Тренінги інтерактивні та на 80% складаються з практики. Навчання відбувається за підтримки Auswärtiges Amt, Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew, Malteser International

Підписуйтесь на наші соціальні мережі щоб бути в курсі нових заходів та ініціатив.

Наш сайт: https://melnykfoundation.org/

Інстаграм: https://www.instagram.com/melnyk.foundation/

Бродівська гімназія імені Івана Труша



« повернутися

Вхід для адміністратора