A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Не я б'ю -верба б'є, від нині за тиждень Великдень

Дата: 03.05.2024 14:11
Кількість переглядів: 7

#Народознавча_майстерка

"Не я б'ю -верба б'є, від нині за тиждень Великдень !"

Ми вже готуємось до свят🕊️!

Сьогодні у бібліотеці учні 4класу Лешнівський заклад освіти , з вчителем О. Я . Карпець декорували та створювали вербову лозу за допомогою гілочок дерев.А прикрашали їх зіллям та стрічками.🌿

Була проведена народознавча бесіда. Діти ознайомилися з підбіркою книг « Свята нашого народу». Дізнались про свято «Вхід Господній у Єрусалим. Вербна неділя.». Про символ цього свята - вербу.

🌾Свячену вербу українці шанують давно. Колись господарі, повертаючись із церкви⛪ зі свяченою лозою, до хати не заходили, а відразу ж садили на городі чи в полі кілька гілок – щоб росла Богові на славу, а нам, людям, на вжиток. Решту ж освяченого вербового гілля увесь рік зберігали в хаті біля образів. Лозою б’ють, як приходять з церкви, і кажуть: «Лоза б’є, не заб’є, за тиждень – Великдень».

🌟Здавна вербі надавали багато магічних властивостей. Наприклад, кивали вербою в бік хмар, що відвести грім та град, кидали вербу в пожежу, щоб зменшити вогонь, кидали в кашу вербові котики, потім їли, щоб отримати силу весняної енергії на цілий рік.



« повернутися

Вхід для адміністратора