A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Партнерство освітян Бродівщини та Білокуракинщини

Дата: 24.10.2019 16:35
Кількість переглядів: 227

Другий рік поспіль у рамках Програми «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», та  Угоди про співпрацю між навчальними закладами, відділами освіти Бродівської райдержадміністрації Львівської області та Білокуракинської селищної ради Луганської області  відбуваються зустрічі педагогів, щоб обмінятися досвідом та більше пізнати свою країну.

Упродовж 21-23 жовтня 2019 року делегація освітян Білокуракинщини перебувала у Бродах. Освітній обмін між  педагогами Сходу і Заходу відбувся у межах реалізації проєктів: «Педагогічне краєзнавство: від традицій співпраці до нових освітніх технологій» (керівник проєкту –  Н.В.Антоненко, завідувач РМК відділу освіти) та «Педагогіка партнерства у контексті Нової української школи» (керівник проєкту – Б.Б.Мартинюк, директор ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3»). Насиченою, цікавою та пізнавальною була програма перебування гостей на Бродівщині.

Гостинно зустріли колег з Білокуракинщини працівники районного методичного кабінету відділу освіти. Вони організували для гостей в актовій залі теплу ранкову зустріч-знайомство. Далі у дружній атмосфері пройшов психолого-педагогічний тренінг «Особистісне зростання в умовах колективної взаємодії», який провели заступник директора ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3» О.Р.Гнатюк, методисти РМК М.Й.Островська та І.Й.Дутчак.  Під час діалогу практиків «Педагогіка краєзнавства: від традицій співпраці до використання нових освітніх технологій» педагоги обмінялись  досвідом організації та проведення краєзнавчої роботи в умовах Нової української школи, а також окреслили шляхи підвищення освітнього процесу в закладах освіти Бродівського та Білокуракинського районів через впровадження в освітній процес інноваційних стратегій педагогіки краєзнавства. До цього діалогу долучився і директор Бродівського історико-краєзнавчого музею В.М. Стрільчук, який згодом провів оглядову екскурсію Бродами.

Керівники шкіл з Білокуракинської селищної ради і вчителі Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2  побували в опорному закладі «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3», ставши учасниками  Дня відкритих дверей інноваційної педагогічної майстерні Нової української школи. Директор закладу Б.Б. Мартинюк, заступники директора з навчально-виховної роботи О.В. Рябуш, О.Р.Гнатюк, Г.Б.Голіновська ознайомили педагогів-партнерів із освітнім середовищем школи, провели консультації з питань облаштування освітнього простору та методики роботи у початкових класах Нової української школи.

У цей же день, в післяобідню пору, кожен педагог отримав позитивні враження від поїздки у с. Гаваречинна Золочівського району, яку провів працівник відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» М.М.Шишка. Там білокуракинські та бродівські вчителі відвідали майстерню митця-гончаря Івана Луковського, де мали унікальну нагоду взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів на гончарному крузі. Також гості із Луганщини дізналися про історію та традиції, пов’язані із гаварецькою керамікою, технологію виготовлення глиняних  чорнодимлених виробів.

Наступного  дня  гості  побували у Львові. Вони оглянули центральну частину міста, здійснили пішу екскурсію «Вид на місто з Високого замку», організовану заступником директора з виховної роботи ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3» Г.Б.Голіновською, а також зробили оглядовий екскурс музеями Львова. Незабутні враження залишились в гостей від перегляду концерту «Life is Love» у Львівській національній філармонії. У рамках проєкту також відбулася зустріч делегації з головою Львівської обласної ради О.О.Ганущиним.                        

Третій день перебування  освітян на Бродівщині був також  продуктивним.  Зокрема гості з Білокуракинщини зустрілися з головою Бродівської районної ради Є.В.Шведом та  першим заступником голови Бродівської РДА О.П.Прокопець, побували в Дуб'євському НВК, а також здійснили екскурсійну мандрівку «Золота підкова Львівщини», туристичним маршрутом, до якого входить відвідування найвідоміших замків області: Олеського, Підгорецького, Золочівського. Також колеги-освітяни мали змогу поспілкуватися у неформальній атмосфері та створити підгрунтя для продовження співпраці.

Варто зазначити, що цей візит забезпечив продовження дружніх взаємин між освітянами Бродівського району та Білокуракинської громади, сприяв обміну досвідом з питань впровадження концептуальних засад Нової української школи, а також педагогічного краєзнавства через призму дослідження історичної спадщини окремих місцевостей України. Сподіваємося, що такі теплі зустрічі стануть традиційними і надихатимуть педагогів  на нові звершення та цікаві проєкти.



« повернутися

Вхід для адміністратора