A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Особливості партнерської взаємодії учасників освітнього процесу в національно-патріотичному вихованні в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа

Дата: 07.02.2019 14:51
Кількість переглядів: 269

06 лютого 2019 року в актовій залі відділу освіти проведено спільне засідання районних  методичних об'єднань заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти з проблеми «Особливості партнерської взаємодії учасників освітнього процесу в національно-патріотичному вихованні в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа».

Майже 40 педагогів-виховників  зібралися, щоб отримати нові знання,  поспілкуватися й обмінятися досвідом. Програма зустрічі була цікавою, інформаційно насиченою та різноплановою. Теоретично-презентаційний блок заходу розпочався з виступу завідувача РМК відділу освіти Н.В.Антоненко про партнерство як ефективний засіб підвищення результативності національно-патріотичного виховання.  Основна увага учасників  методичних об'єднань  була зосереджена на педагогіці партнерства, орієнтації на учня, вихованні на цінностях. Адже саме ці складові концепції Нової української школи спрямовані на те, щоб побудувати довіру між школою, дітьми, батьками та суспільством. Національно-патріотичне виховання дітей та молоді передбачає комплексну, системну і цілеспрямовану діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім'ї, освітніх закладів, інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої національно-патріотичної свідомості. Заступник директора з виховної роботи Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст. О.Т.Ковтонюк розповіла колегам-виховникам про  систему роботи школи щодо налагодження партнерської взаємодії у національно-патріотичному вихованні, мотивацію учасників освітнього процесу до патріотичних дій і вчинків, а потім запросила переглянути відеоролик «Партнерство в дії», який був наповнений національно-патріотичним змістом. У рамках практичного блоку заходу заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори стали учасниками тренінгу «Від серця України до серця дитини», який підготували і провели методист РМК відділу освіти М.Й.Островська та педагог-організатор Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст. О.В.Андріїв. Під час тренінгу педагоги-виховники, об’єднавшись у групи та пари,  виконували інтерактивні вправи: «Патріотичний кросворд» (відпрацювання кластерного методу), «Діалог про відданість Батьківщині» (використання рефлексивно-експліцитного методу), «Максима» (метод особистісної  репрезентації, який базується на механізмі вироблення власних смисложиттєвих орієнтирів на основі авторитетних висловлювань інших). Набуттю вмінь аргументації активної життєвої позиції щодо патріотизму і національно-патріотичного виховання сприяла вправа «Лист до байдужих». Цікавою була творча робота у малих групах «Українська пісня в малюнку». Спільне засідання районних методичних об'єднань  педагогів-виховників пройшло в атмосфері творчої співпраці, активного спілкування, піднесеного патріотичного настрою, взаєморозуміння й готовності педагогів до вирішення проблем виховання учнів в умовах сучасних реалій. Кожна хвилина спілкування вселяла в серця учасників заходу добрі надії на краще майбутнє України.



« повернутися

Вхід для адміністратора