A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Новини відділу освіти Бродівської міської ради

До уваги учнів, вчителів, батьків

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді запрошує учнів взяти участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «Крок до знань».  До участі в Олімпіаді запрошуються учні закладів освіти віком від 8 до 17 років. Захід проходитиме в дистанційному форматі. Умови участі розміщені на сайті: https://nenc.gov.ua? Для участі необхідно до 30 грудня 2022 року зареєструватись за покликанням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeNSOaImUNlhc.../viewform Олімпіада проводиться у два етапи: І етап – відбірковий; ІІ етап – фінальний. На відбірковому етапі Олімпіади учасники з 14 до 25 лютого 2023 року виконують тестові завдання з базових дисциплін. На підставі результатів І етапу організаційний комітет Олімпіади проведе відбір учасників ІІ (фінального) етапу. Результати відбору будуть оприлюднені до 01 березня 2023 року на сайті https://nenc.gov.ua (сторінка: «Крок до знань»).? Фінальний етап пройде з 21 до 25 квітня 2023 року у форматі відеодемонстрації захисту наукових проєктів. Підсумки проведення інтернет олімпіади будуть оприлюднені до 01 травня 2023 року на сайті: https://nenc.gov.ua. Контактна особа: (067) 459-95-28 - Володимир Комендантов електронна пошта: steptoknowledge@nenc.gov.ua

16:00 21.10.2022

Участь в онлайн-нараді

Перший заступник міського голови Роман Сподарик, головний спеціаліст відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Назарій Пастущак, директор КП "Бродитеплоенерго" Олег Риплянський та начальник відділу освіти Микола Сторожук взяли участь в онлайн-нараді з представниками Львівської обласної військової адміністрації та профільних служб. Обговорили підготовку до опалювального сезону та готовність підприємств, мереж та об'єктів до початку опалювального сезону. Нагадаємо, що зазвичай рішення про початок опалювального сезону приймають, коли середньодобова температура не перевищує 8 градусів протягом 3 днів. Наразі температурні показники є вищими, а синоптики прогнозують ще один етап потепління наприкінці жовтня. Навіть погода прихильна до українців та дозволяє заощаджувати. Ощадне використання енергоносіїв теж було однією з ключових тем наради. Також обговорили створення стаціонарних пунктів обігріву на випадок екстрених ситуацій у громадах.

13:31 21.10.2022

Що робити освітнім закладам, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання

Департамент освіти і науки КМДА розробив алгоритм дій для учасників освітнього процесу на випадок, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання. У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога!» перед початком освітнього процесу: 1. Працівники закладів освіти, діти/учні, які під час оголошення сигналу «Повітряна тривога!» перебувають вдома або в дорозі до закладу освіти, мають терміново прослідувати до найближчого укриття. 2. У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога!» під час прийому/приходу дітей/учнів до закладу освіти, вони разом із працівниками закладу та батьками або іншими супроводжуючими особами терміново переходять в укриття закладу освіти. 3. Під час повітряної тривоги, після того, як всі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, діти/учні до закладів освіти не приймаються до оголошення сигналу «Відбій повітряної тривоги!». Після сигналу «Відбій повітряної тривоги!»: Заклади загальної середньої та позашкільної освіти після відбою тривоги продовжуватимуть освітній процес (у цей день) у дистанційному форматі. Онлайн-навчання має розпочатися не пізніше, ніж через годину після відбою повітряної тривоги. Адміністрація самостійно вирішує формат організації освітнього процесу та його режиму, про що оперативно інформуватиме працівників, учнів та батьків. Заклади дошкільної освіти розпочинають роботу не пізніше, ніж через годину. Рішення приймає адміністрація закладу, про що інформує працівників та батьків. Якщо дитина перебуває в укритті закладу освіти під час сигналу «Повітряна тривога!», батьки можуть її забрати лише після сигналу «Відбій повітряної тривоги!».

10:51 20.10.2022

Перше засідання атестаційної комісії

19.10.2022 року, було проведено перше засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти Бродівської міської ради. В ході роботи Сторожуком М.М., начальником відділу освіти, головою комісії висвітлено питання організації атестаційного процесу, разом із членами комісії обговорено вимоги Типового положення про атестацію педагогів, опрацьовано список педагогів, що підлягають атестації комісією відділу освіти, розглянуто попередні пропозиції щодо присвоєння педагогічного звання «Учитель-методист». Вирішено питання про форму голосування членів атестаційної комісії на засіданнях, затверджено списки педагогічних працівників та керівних кадрів, які атестуються у 2022-2023 навчальному році, розглянуто питання щодо вивчення їх професійної діяльності та затверджено графік роботи АК ІІ рівня. За результатами засідання надано відповідні доручення та рекомендації.

10:47 20.10.2022

Для потреб ЗСУ

Для потреб ЗСУ Бродівська громада віддала 2 шкільні автобуси. Натомість сьогодні отримали 2 нових "школярика". Шкільні автобуси централізовано закупила Львівська ОВА через систему публічних закупівель «Prozorro». Ціна одного автобуса майже 2,4 млн грн. 70% вартості- кошти громади, решта 30% - співфінансування обласного бюджету. Загалом Львівщина поновила шкільний автопарк на 126 автобусів. Сьогодні у Львові громадам передали перші 25 "школяриків", виготовлені Черкаським автомобілебудівним підприємством. Як було сказано під час вручення ключів, це не просто шкільні автобуси - це наша економічна перемога. Адже у виробництві "школяриків" використано максимум українських комплектуючих та передові японські технології. Як розповідає бродівський міський голова Анатолій Белей, окрім двох шкільних автобусів, які громада отримала сьогодні, буде закуплено ще три "школярика", щоб забезпечити належний доїзд учнів у всіх округах нашої громади. "Ці перші два автобуси отримає Лешнівський та Шнирівський округи, які власне віддали свої "школярики" для наших Захисників. Зауважимо, що з початку повномасштабного вторгнення наші освітяни активно підтримують ЗСУ та волонтерять на місцях, продовжуючи надавати якісні освітні послуги. Працюємо на Перемогу!", - зазначила заступниця очільника громади Ірина Олеха під час вручення шкільних автобусів.

15:46 19.10.2022

До уваги учнів та батьків

Інститут охорони ґрунтів України оголошує конкурс дитячих малюнків «ЗБЕРЕЖІМО ҐРУНТИ РІДНОЇ УКРАЇНИ», приурочений до Всесвітнього дня ґрунтів (World Soil Day). Конкурс дитячих малюнків «ЗБЕРЕЖІМО ҐРУНТИ РІДНОЇ УКРАЇНИ» проводиться щорічно вже 3 роки поспіль. За цей період участь у конкурсі прийняло понад 8 тисяч юних дослідників, які отримали нові знання і компетенції з цього напряму, виклавши свої тлумачення та ставлення до проблеми збереження ґрунтів України. До участі у конкурсі запрошуються учні навчальних закладів України, віком до 18 років. Роботи приймаються до 5 грудня. Конкурс проводиться у таких вікових групах: 7 – 10 років; 11 – 14 років; 15 – 18 років. Та чотирьох номінаціях: Поле бою: як війна руйнує українські ґрунти Деградація ґрунтів Охорона ґрунтів Ґрунтове життя Малюнки (винятково індивідуальні творчі роботи) можуть бути виконані на будь-якому матеріалі (ватман, картон, полотно тощо) і в довільній графічній або живописній техніці (олівці, фломастери, фарби тощо). Учасник конкурсу надсилає ВІДСКАНОВАНУ РОБОТУ У ФОРМАТІ JPEG, разом із заявкою у форматі word на електронну адресу konkurs.grunt@gmail.com (обов’язково зазначити тему – «Конкурс малюнків»). Прохання до батьків та педагогів звернути увагу на правильність оформлення конкурсної роботи. При недотриманні вимог конкурсу робота не розглядається. Положення про щорічний конкурс та вимоги до робіт: https://cutt.ly/kBnNywh Контактна особа: Романова Світлана Адольфівна – (044) 356-53-21, romanowa@iogu.gov.ua.

10:07 19.10.2022

ЯК ДІЯТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ТА УЧАСНИКАМ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

Минулого тижня через масові ракетні обстріли, згідно з рекомендаціями МОН, заклади освіти були переведені на дистанційне навчання. На цьому тижні кожна громада вирішує та обирає форму навчання враховуючи безпекову ситуацію. Але ракетні удари повторюються, і учасники освітнього процесу мають бути готовими й діяти чітко та злагоджено будь-якої миті. Водночас нам відомі випадки, коли під час масових ракетних обстрілів до закладів освіти під час повітряної тривоги приїжджали батьки та залишали вихователям, вчителям, які встигли доїхати до закладу освіти до оголошення тривоги або вимушено приїхали до закладу під час тривоги, дітей або навпаки забирали їх із закладів. Ми розуміємо батьків, адже всі хвилюємося за своїх рідних та близьких і хочемо, аби під час небезпеки вони були поруч із нами. Але в такій ситуації батьки, на жаль, наражають на небезпеку і дитину, й себе. Також нам пишуть, що в деяких закладах освіти керівництво під час повітряної тривоги примусово викликає працівників на роботу безпосередньо до закладу освіти, навіть якщо заклад працює дистанційно, зокрема й у заклади, в яких відсутнє укриття, що загрожує життю працівників. А деінде до укриттів закладів освіти вриваються невідомі особи, хоча, за правилами, якщо заклад освіти розпочав очне навчання, мешканці прилеглих будівель мають користуватися іншими укриттями, бо укриття розраховано лише на здобувачів освіти та працівників закладу освіти. Тому хочемо вчергове нагадати учасникам освітнього процесу про правила безпеки під час повітряної тривоги. Ми узагальнили рекомендації ДСНС, органів управління освіти, досвід Ізраїлю, а також надали власні пропозиції щодо підготовки та дій учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги в різних ситуаціях: якщо тривога застала до початку занять; якщо тривога застала дорогою до закладу; якщо тривога застала в закладі освіти; якщо під час повітряної тривоги працівників викликають на роботу до закладу; якщо під час повітряної тривоги батьки хочуть забрати дитину з укриття https://bit.ly/3yNZc8F.

09:24 18.10.2022

Скільки мають тривати уроки на дистанційці

Для багатьох батьків відкритим питанням залишається, наскільки правильно організований процес дистанційного навчання та скільки мають тривати уроки на дистанційці. Інформуємо, що від 9 вересня оновлено обов?язковий регламент тривалості занять у режимі реального часу в умовах воєнного стану для: 1-2 класів – два уроки по 30 хвилин або три – по 20 хвилин; 3-4 класів – два уроки по 45 хвилин або три – по 30 хвилин, або чотири – по 20 хвилин; 5-6 класів – два уроки по 45 хвилин або три – по 35 хвилин, або чотири – по 25 хвилин; 7-9 класів – два уроки по 45 хвилин або три – по 40 хвилин, або чотири – по 30 хвилин, або п’ять – по 25 хвилин; 10-11 класів – три уроки по 45 хвилин або чотири – по 35 хвилин, або п’ять – по 30 хвилин, або шість – по 25 хвилин. Також для учнів, які перебувають за кордоном та здобувають освіту у другу зміну, початок занять має починатись не пізніше 16:00, а для учнів 1-4 класів, які перебувають за кордоном, допускається організація занять у другу зміну. (Положення: https://bit.ly/3T5HJAE)

17:26 17.10.2022

Вхід для адміністратора