A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Новини відділу освіти Бродівської міської ради

Освітні програми, розроблені не на основі типових, дають змогу досягти таких цілей

Освітні програми, розроблені не на основі типових, дають змогу досягти таких цілей: наближення змісту освітньої програми до запитів здобувачів освіти врахування специфіки діяльності закладу освіти, його педагогічного та ресурсного потенціалу оновлення змісту освіти завдяки впровадженню інноваційних педагогічних технологій формування компетентностей учнів на рівні вищому, ніж передбачено державним стандартом реалізація можливостей, які надає академічна свобода поширення успішного педагогічного інноваційного досвіду. «Нетипові» освітні програми допоможуть оновити зміст освіти, удосконалити освітній процес та піднести його на якісно вищий рівень. Докладно https://bit.ly/3QibgGD Стаття про особливості створення освітніх програм, розроблених не на основі типових, публікується в межах виконання Меморандуму між Державною службою якості освіти України та Цифровим видавництвом «Експертус» (Цифрове видавництво Експертус)  

09:28 09.01.2023

Дитсадки Бродівщини отримали набори для раннього розвитку та спортінвентар від ЮНІСЕФ.

Понад 1000 дітей, втікаючи від війни, знайшли затишок у Бродівській громаді. Це майже третина з числа всіх зареєстрованих вимушено переміщених осіб. Громадяни, які прибули з територій, де ведуться активні бойові дії, проживають здебільшого в приватному секторі. Але це не знімає з нас завдання турбуватися та допомагати постраждалим. Звісно, особливої уваги потребують діти, про яких у книжках так і писатимуть - "діти війни". Перше місце, де відбувається інтеграція діток у нашу громаду - це заклади освіти. Тож постало завдання забезпечити дитсадки і школи, де навчаються наймолодші переселенці, першочерговими засобами для розвитку. В цьому нам допоміг світовий лідер із захисту прав дітей UNICEF. У співпраці з "ММК Броди" та міжнародним благодійним фондом "Українська фундація громадського здоров'я" за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) отримали набори для раннього розвитку дітей та спортивний інвентар. Як розповідає керівник Бродівського центру соціальних служб Мар'ян Українець, всі набори від Дитячого фонду ООН передали в заклади освіти, де навчаються наймолодші ВПО. "Дитяча психіка дуже чутлива та максимально вбирає інформацію. Щоб вберегти малечу, маємо створювати відчуття безпеки та захищеності. Хоча й родина тут відіграє першочергову роль, але формування комфортного для дитини середовища - завдання спільне. Дякуємо українським та міжнародним партнерам за допомогу в цьому напрямку", - М. Українець.

09:26 09.01.2023

Вдосконалювати систему оповіщення у громаді.

Триває 316-та доба повномасштабного російського вторгнення. Збройні Сили України невпинно працюють, і вже 109720 окупантів стали "безпечними", а ми тим часом продовжуємо вдосконалювати систему оповіщення у громаді. Заступники міського голови Олександр Єлиневський та Оксана Прокопець передали спеціальне обладнання - блоки керування інформацією, підсилювачі, гучномовці - для облаштування сповіщення у навчальних закладах. Системи отримали Бродівський ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. №4, Бродівський ЗЗСО І-ІІІ №2 та Бродівський ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. №3. Обладнання зручно монтувати у великих будівлях, воно під'єднується до мережі інтернет та спрацьовує автоматично у разі оголошення повітряної тривоги. Крім того, за допомогою цієї системи навчальні заклади можуть робити власні оголошення, інформувати учнів та персонал, транслювати аудіофайли. Також для КП "Броди" передано інформатор, мікшер та рупори для систем оповіщення, які можна розміщувати на автомобілях. Така система дозволить оперативно сповіщати громаду про надзвичайні ситуації в разі відсутності електроживлення та зв'язку.

09:23 09.01.2023

Засновники онлайн-школи Schooltogo

Засновники онлайн-школи Schooltogo надають унікальну пропозицію для учнів України, а саме – можливість безкоштовного навчання протягом січня з усіх навчальних предметів шкільної програми 1-11 класів. Зважаючи на те, що у січні 2023 року у школах – зимові канікули, SchoolToGo пропонує школярам не втрачати шанс на якісну освіту та приєднуватися до занять. Для цього потрібно зареєструватися на сайті школи та повідомити адміністраторів про безкоштовне навчання протягом січня. Контактна інформація: https://schooltogo.online/ електронна пошта: kids@schooltogo.online Докладніше: bit.ly/3GaAlic

09:22 09.01.2023

Клас безпеки» у закладі освіти: що треба знати директору

Класи безпеки» – це простір, де учні навчаються правилам безпеки життєдіяльності у побуті, на вулиці та довкіллі. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 № 792-р внесені зміни до плану основних заходів цивільного захисту щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти на 2023 рік. Передбачено посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, зокрема створення та функціонування у закладах освіти класів безпеки, що сприятиме формуванню в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги. Створення та функціонування класів безпеки сприятиме систематичній підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій. До роботи у класах безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) рекомендовано залучати педагогічних працівників, фахівців ДСНС, Нацполіції, медичних працівників, учасників бойових дій, фахівців з мінної безпеки тощо. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 № 792-р «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік» https://bit.ly/3GBnAif Електронний порадник «Абетка з безпеки школяра середньої школи» для закладів загальної середньої освіти https://bit.ly/3vAmjBK

09:19 09.01.2023

Методична підтримка

Методична підтримка професійного розвитку педагогів початкової освіти в запитаннях та відповідях

12:07 04.01.2023

Звіт про проведену акцію " Святий Миколаю, зігрій воїнів!"

02.01.2023р. ІІ допис. Звіт про відправку воїнам на передову домашніх різдвяних смаколиків від педагогічних колективів СУХОВІЛЬСЬКОГО ЗЗСО І- ІІІ СТУПЕНІВ та ГОЛОСКОВИЦЬКОГО ЗЗСО І-ІІ СТУПЕНІВ З ДОШКІЛЬНИМ ПІДРОЗДІЛОМ. Окрім того, що учні ,вихованці, батьки долучилися до акції "Святий Миколаю, зігрій вохнів!", освітяни вирішили ще і передати на передову різдвяні страви. Вчителі Суховільського ЗЗСО купили та переробили свинину, закіптивши чимало ковбас, шпондерів, шинки. Насолили доброго українського сала та насмажили шкварок. Натерли чимало хрону, напекли дерунів, наліпили вареників, напекли сухарів та домашнього хліба... Господиньки Голосковицького ЗЗСО І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом наварили КУТІ (складали набори для куті : варена кутя, мак, цукор, мед, горіхи, родзинки в ящики), наліпили вареників, насмажили дерунів, нарізали венігрету, накрутили голубців, не забули про українське сало .....А ще 700гр. в дорогу (на пальне). РІЗДВЯНІ СМАКОЛИКИ ЗАВАНТАЖЕНІ ДО БУСА І ЧЕКАЮТЬ ВІДПРАВКИ ! Велике, сердечне, уклінне ДЯКУЮ!!!!! ЗАВДЯКИ ВАМ У НАШИХ БІЙЦІВ ТАКОЖ БУДЕ ВИТАТИ ДУХ РІЗДВА !!!!! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ !!! СЛАВА УКРАЇНІ !!! СЛАВА ЗСУ!!!!!

13:12 03.01.2023

Звіт про проведену акцію " Святий Миколаю, зігрій воїнів!".

02.01.2023р. І допис . Звіт про проведену акцію " Святий Миколаю, зігрій воїнів!". Сьогодні у Відділ освіти Бродівської міської ради із складу "Освітянський фронт" вантажили бус на передову. Було, як у вулику! Завершилася акція "Святий Миколаю, зігрій воїнів!" і святкові пакуночки дбайливо складені, загорнуті, підписані з любов'ю від учнів та вихованців освітніх закладів Бродівської громади займають своє місце в авто аби доправитися до адресатів - бійців збройних сил України. Бродівські волонтери ГО "Допомога армії Броди" довезуть захисникам солодощі, дитячі поробки, листи, малюнки, ялинкові прикраси ручної роботи, різні смаколики і звичайно теплі фліски, термобілизну, теплі шкарпетки, рукавиці, шапки та окопні свічки. До акції "Святий Миколаю зігрій воїнів!" долучилися: - Лешнівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - ЛЕШНІВСЬКИЙ ЗДО - Бродівський Цнттум - БРОДІВСЬКИЙ ЗЗСО І СТ. #1 - ПІДГІР'ЯНСЬКИЙ ЗЗСО І СТ. - ГАЇВСЬКИЙ ЗЗСО І-ІІ СТ. з дошкільним підрозділом - БЕРЛИНСЬКИЙ ЗДО - ПІСКІВСЬКИЙ ЗЗСО І СТ. - ПОНИКОВИЦЬКИЙ ЗДО - ШНИРІВСЬКИЙ ЗЗСО І-ІІІ СТ. - КОНЮШКІВСЬКИЙ ЗДО - БРОДІВСЬКИЙ ЗДО #8 - БРОДІВСЬКИЙ ЗДО #1 БРОДІВСЬКИЙ ЗДО #6 - БРОДІВСЬКИЙ ЗДО #9 - БРОДІВСЬКИЙ ОЗЗСО І-ІІІ СТ. #3 - ПОНИКВЯНСЬКИЙ ЗЗСО І - III ступенів - ГОЛОСКОВИЦЬКИЙ ЗЗСО І-ІІ ст. з дошкільним підрозділом - БРОДІВСЬКА ГІМНАЗІЯ ім. І.ТРУША - Комарівський Ззсо - КОМАРІВСЬКИЙ ЗДО - СУХОВІЛЬСЬКИЙ ЗЗСО І-ІІІ СТ. ОСОБЛИВО ВАГОМО ДОЛУЧИЛИСЯ: Бродівська Сзош та БРОДІВСЬКИЙ ЗДО #7 "СОНЕЧКО"! В ці передсвяткові дні усі освітні колективи , так чи інакше, долучалися до допомоги захисникам. Білявецький ЗЗСО І-ІІст. з дошкільним підрозділом, Пониковицький ЗЗСО І-ІІІст та Бродівська Початкова готували адресні посилки ВЕЛИКА ПОДЯКА дітям, вчителям, вихователям та батькам за пожертву та тепло сердець. Яскраві малюнки, вітальні листівки, відбитки долоньок та щирі побажання - це не аби який енергетик для наших воїнів. Вже завтра волонтери відправляться в дорогу! З ВІРОЮ В БОГА! З ВІРОЮ В ПЕРЕМОГУ! З ВІРОЮ В ЗСУ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

12:57 03.01.2023

Вхід для адміністратора