A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Новини відділу освіти Бродівської міської ради

Кобзар і ми

Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І перший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи. Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року Україна відзначає 209 річницю з дня народження великого українського поета. У нашій школі відбулися різні заходи, присвячені великому Кобзарю. Конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка "Кобзар і ми " в Бродівському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 у 6-Б класі, учні 8-А класу підготували "Хмаринки висловів Шевченка", березнева сторінка усного журналу "Тарас Шевченко. Ідентифікація" в 7-Б класі, учні 8-Б класу підготували радіопередачу "Шевченко і сучасність", захист проєктів "Шевченко в нашому серці" в 5-Б класі, літературна гра-квест "Шлях до Тараса"між командами 9-А класу "Нащадки Тараса" та 9-Б -класу "Юні кобзарі". На шляху пізнання величі Т. Шевченка учні пройшли цікаві зупинки: Родинна, Літературна, Музична, Мистецька, Математична. Учасники квесту декламували поетичні рядки вивчених творів, впізнавали картини Шевченка-художника, обраховували час певних етапів у житті поета. Лунала пісня на слова Кобзаря у виконанні учениць 8-А класу.

10:50 13.03.2023

Абетка Харчування

Упродовж багатьох років Бродівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. №4 бере активну участь в українському проєкті "Абетка Харчування". За ініціативи організаторів, школярі 1-4 класів отримують безліч подарунків. На жаль, цього року, навчальний процес відбувається під звуки повітряних тривог. І для того щоб зацікавити учнів в укритті, нам подарували магнітну дошку, різноманітні ігри та розмальовки. Дякуємо проєкту "Абетка Харчування" за плідну співпрацю.

10:48 13.03.2023

Надихаючий майстер-клас

Надихаючий майстер-клас,на якому учні Бродівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3, 1-Б вчився готувати піцу. (відео) Справжня пекарська форма,спеціальний інвентар,тандир…додали до роботи особливого смаку.А,головне,що готову піцу,зроблену власноруч,школярі змогли продегустувати разом з рідними. Спасибі «Пекарня Ваш ЛАВаш Броди».

10:33 13.03.2023

Шевченківські дні

Шевченківські дні у Бродівській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 з вивченням англійської мови

10:13 13.03.2023

В рамках проєкту#TOLOCAR

Відбулася ще одна важлива подія. В рамках проєкту#TOLOCAR У Бродівській гімназії ім. І.Труша з'явилося 2 3D принтери, які гімназисти зібрали власноруч (відео) , і надрукували першу 3d-модель - зайчика. Від сьогоднішнього дня таку модель, і не одну, зможе надрукувати кожен бажаючий житель нашого містечка. До цього дуже активно долучилися "Карітас-Броди" і наш духовний наставник - отець Ярослав.  

10:07 13.03.2023

14 молодих авторів представили свої твори на конкурсі «Ми діти твої, Україно».

Це уже 21-ий конкурс молодих виконавців власної поезії та прози, який організовують у Бродах до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Та цього року практично у всіх дитячих творах прослідковувалася «біль війни». Як зауважують члени журі: «Вперше за два десятиліття історії конкурсу – призові місця хочеться віддати усім. Творчі доробки юних письменників досить високого рівня». Перше місце отримав Максим Гордій. Учень Бродівського ОЗЗСО І-ІІІ ст №4 написав Присвяту своєму братові – воїну Степану Гордію, який загинув за волю України 20 вересня 2022 року в місті Оскіл. Також перші місця у конкурсі «Ми діти твої, Україно» мають три учениці Бродівської СЗОШ І-ІІІ №2: Анастасія Самусенко Юлія Калинюк Катерина Ковальчук. Друге місце у різних категоріях здобули два учні Бродівської гімназії і три представниці Бродівського ОЗЗСО І-ІІІ ст №3. Марія Сушанська (гімназистка) Олександр Бурделяк (гімназист) Вероніка Гладюк (ОЗЗСО І-ІІІ ст №3) Марія Бикова (ОЗЗСО І-ІІІ ст №3) Катерина Швалючинська (ОЗЗСО І-ІІІ ст №3). Також дипломи Бродівської міської ради отримали переможці окремих номінацій. Ірина Матуш (гімназія) – нагорода у номінації «Духовна поезія» Тетяна Мулик (гімназія) – нагорода у номінації «Патріотична поезія» Софія Фурлет (гімназія) – нагорода у номінації «Лірична поезія» Юстина Лош (СЗОШ І-ІІІ №2) – нагорода у номінації «Оригінальна проза» Родзинкою конкурсу стала участь наймолодшої учасниці, яка прибула в нашу громаду, втікаючи від війни. Третьокласниця Олександра Єрохіна отримала нагороду в номінації «Проба пера». Нагороджуючи молодих виконавців власної поезії та прози, заступниця міського голови Ірина Олеха (яка також була в складі журі) висловила своє захоплення талантами всіх учасників. «Бажаю, щоби наступний конкурс був під мирним небом. Коли сонце перемоги буде над Україною і тематика ваших авторських творів зміниться на позитивну. Хочеться, щоби ви раділи, мали щасливе дитинство і писали оптимістичні вірші та прозу. Все буде Україна допоки є така талановита молодь!», - Ірина Маркіянівна. Щоби збагнути творчий політ юних письменників – потрібно чути увесь твір. Але хочемо процитувати кілька віршів, щоб і ви відчули настрій авторів. «Розквітнуть квіти і будуть знати діти, Де вірний друг – там ворога нема, Бо боримось за наше – Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ, Херсон! І наш народ і наші діти – Міцні, як сталь і завод Азов. Ніколи не забудемо війну, твою, Бо кров тече у мого брата по Дніпру». «Боже, щоб ми виросли, Щоб байрактари не літали, Щоб смертоноснії ракети Геть зникли з нашої планети!» «Хотіли, щоб ми на коліна Усі перед ними ставали Та не просто так ми незалежні – Незалежність ми завоювали!» «Тож переможні нас чекають зміни, Бо Україна в світі лиш одна!»

10:03 13.03.2023

З 16 березня стартує

З 16 березня стартує Міжнародний етап Математичного конкурсу «Кенгуру»

13:50 10.03.2023

Вхід для адміністратора